fbpx

Hoe Google Review link maken en sterren verzamelen?

Heb je een bedrijf, winkel, restaurant, hotel,… dan is de kans zeer groot dat mensen je gevonden hebben via Google. Het is daarom zeer belangrijk dat je potentiële klanten een goede indruk van je zaak krijgen. En die indruk wordt meer en meer gevormd door de beoordelingen of Google Reviews die worden getoond in de zoekresultaten. Google speelt dit natuurlijk slim: als je locatie-instellingen aan staan dan weet de zoekmachine waar je geweest bent. Een tijdje later krijg je een pop-up op je smartphone met de vraag of je die plaats zou willen beoordelen. Mensen kunnen uiteraard ook actief zaken en plaatsen gaan een review of sterren gaan geven. Eens ze ingelogd zijn met een Google-account kunnen ze op Google Maps plaatsen gaan bezoeken en beoordelen.

Beoordelingen hangen natuurlijk af van de ervaring van de klant op dat moment. Daarom het is zeker interessant om een link in je mails of op je website te plaatsen die mensen meteen leidt naar Google Review. Op die manier kan je alle klanten (niet enkel de negatieve) overhalen om iets over je business neer te schrijven en je 5 sterren te geven. Van Google zelf is hier geen tool voor. We hebben voor jullie wel een zeer handige Google Review Link generator gevonden. Deze helpt je om de link aan te maken die je kan gebruiken op je website. We tonen hieronder hoe dit moet!

STAP 1

Ga naar volgende website: https://supple.com.au/tools/google-review-link-generator/

STAP 2

Geef in het zoekbalkje je bedrijfsnaam in. Deze wordt automatisch gevonden als je uiteraard vermeld staat op Google. In dit voorbeeld heb ik achter ons eigen bedrijfje gezocht (Siteseaing).

STAP 3

Je krijgt dan 2 mogelijkheden: ofwel leidt de link je naar een leeg venster waar je kan beginnen schrijven ( de 5 sterren zijn alvast ingevuld!) ofwel naar een venster met een overzicht van alle laatste reviews (waar je dan ook meteen als klant iets kan aan toevoegen).

STAP 4

Je krijgt hieronder 4 mogelijkheden om deze link te kopiëren: QR-code, standaard link, short link en url mailen naar iemand.

STAP 5

Hoe ziet dit er nu in werkelijkheid uit hoor ik jullie afvragen? Simpel: gewoon even op volgende link klikken en je kan ons een 5 sterren review geven. De firma dankt u! 🙂

Geef Hoedoen.be en Siteseaing hier een Google Review!

 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *