fbpx

Hoe iemand blokkeren op Gmail?

Is het mogelijk om iemand op Gmail blokkeren? Uiteraard. Maar je moet het wel een tijdje uitzoeken om erachter te komen hoe je het kunt doen. Daarom hebben we het gemakkelijker gemaakt voor u door stap-voor-stap te tonen hoe je het kunt doen. In dit voorbeeld willen we in onze Gmail geen mails meer ontvangen van info(at)howyoudothis.com en gaan we dat e-mailadres dus als voorbeeld blokkeren:

Stap 1

Log in op uw Gmail-account. Wanneer je aankomt in je inbox, selecteer je het wiel aan de rechterkant. In het menu van het wiel selecteren we ‘Instellingen’.

Gmail iemand blokkeren 1

Stap 2

In instellingen kiezen we voor het item ’Filters’.

Gmail iemand blokkeren 2

Stap 3

Kies de optie ‘Maak een nieuwe filter’.

Gmail iemand blokkeren 3

Stap 4

In het ‘Van’ veld kunt u alle e-mailadressen die u wilt blokkeren ingeven. Daarna kiezen we “Filter maken met deze opdracht >>”.

Gmail iemand blokkeren 4

Stap 5

We geven aan wat er moet gebeuren met de e-mails die we krijgen van de persoon die we in de vorige stap hebben geblokkeerd (in dit voorbeeld willen dat ze meteen worden verwijderd) en we kiezen voor ‘Filter maken’.

Gmail iemand blokkeren 5

Stap 6

De persoon is geblokkeerd. Alle e-mails die we krijgen van dit adres worden automatisch verwijderd in Gmail. We kunnen de persoon nog steeds deblokkeren door de filter weer te verwijderen.

Gmail iemand blokkeren 6

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

8 gedachten over “Hoe iemand blokkeren op Gmail?”

 1. Ik heb iemand geblokkeerd.
  Ik ben ‘m echter niet helemaal kwijt.
  De berichten gaan naar m’n Prullenmand.
  Kan dit nog anders?

 2. Erik van Gelder

  Leuk, maar deze methode beschrijft prachtig hoe je een filter maakt om selectief mail van een bepaald adres te verwijderen (of te verplaatsen). Het beschrijft NIET hoe je een adres kunt blokkeren.
  Het verschil is, dat bij filteren, de actie pas gebeurt nadat de mail binnenkwam (al zie je het misschien niet) en bij blokkeren komt de mail überhaupt niet binnen.
  Blokkeren doe je door de mail te openen, dan op de drie bollekes te klikken, dan in het menu kiezen voor ‘afzender blokkeren’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *