fbpx

Hoe Instagram beveiligen en afschermen

Je kan je Instagram account eenvoudig beveiligen en afschermen van niet-volgers zodat je foto’s niet meer zichtbaar zijn voor mensen die je niet volgen. Dat betekent dat mensen die je willen volgen, eerst een verzoek moeten indienen. Je moet dit verzoek dan goedkeuren.

Om je account te beveiligen (privé te maken), moet je naar je profiel gaan en aanduiden dat je berichten (in het geval van Instagram zijn dit dus foto’s) privé zijn. We tonen hoe je dit moet doen (op een iPhone):

Stap 1: open Instagram en ga naar je profiel
Nadat je de app hebt geopend, ga je naar je profiel door rechts onderaan op het “visitekaartje” te duwen.
instagram-prive-1

Stap 2: privé aanvinken
Ga dan verder naar “profiel bewerken”. Scroll nadien helemaal naar onder. Daar zie je de optie “Berichten zijn privé”. Zoals je kan zien is dit in onderstaand voorbeeld nog niet ingeschakeld. Je zet dit eenvoudig aan door op het schuifslotje te duwen. Het bolletje verschuift dan van links naar rechts en het slotje kleurt blauw.
instagram-prive-2

Stap 3: aangepaste instellingen opslaan
Tot slot moet je de aangepaste instellingen opslaan. Instagram vraag expliciet nog een keertje of je zeker bent dat je vanaf nu je volgers moet goedkeuren. Duid “ik weet het zeker aan” als je zeker bent. Je kan deze functionaliteit trouwens terug eenvoudig af zetten.
instagram-prive-3

Mensen die je nu willen volgen, krijgen het onderstaande te zien als ze op je profiel terecht komen. Al je berichten zijn onzichtbaar geworden.
instagram-prive-4

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

15 gedachten over “Hoe Instagram beveiligen en afschermen”

 1. Maxime D'Hulst

  Beste,

  Wanneer ik mijn naam in geef in een zoekmachine zoals ‘google’ kan ik eenvoudig al mijn foto’s bekijken zonder aangemeld te zijn op instagram.

  Is er een mogelijkheid om mijn ‘openbaar profiel’ te wijzigen ?!

  Vriendelijke groeten,
  Maxime

 2. Als ik naar mijn instagram ga en mijn profiel wil bewerken dan heb ik de optie “Berichten zijn privé” niet staan. Weet iemand hoe het zou komen?

 3. Hallo,

  Ik heb mijn profiel beveiligd. Nu is mijn vraag: als ik iemand die ik niet volg tag, @…., kan diegene dan die ene foto dan zien?

  MvG

  1. Nick Van Ranst

   Dag Henk, als je profiel beveiligd is en je tagt iemand die je niet volgt dan gaat hij deze foto niet zien. Is je profiel niet beveiligd dan gaat hij wel melding krijgen ook al volg je deze persoon niet.

 4. Hallo,
  Ik heb een Facebook account op m’n instagram staan maar ik wil het eraf halen. Hoe doe ik dat
  Met vriendelijke groeten,
  Kilian Dk

 5. hallo,

  In bovenstaand bericht staat visite kaartje aanklikken.
  Deze heb ik niet.
  Alleen Huisje / vergootglas / fototoestel / hartje / persoon

  Hoe moet ik het nu doen

  1. Hey Petri, tegenwoordig is er inderdaad geen visitekaartje meer. Dit is vervangen door een “mannetje” of persoon zoals je zelf aangeeft. Je krijgt dan de opties te zien. In deze lijst zie je dan de optie “Privé-account”. Deze moet je dan inschakelen. Tijd dat ik dit artikel een update geef! 🙂

  1. Nick Van Ranst

   Dag Pauline, op de computer kan dit jammer genoeg niet. De meeste (bijna allemaal) functies en toepassingen werken enkel en alleen op de app en niet op je computer.

 6. Jules moerman

  Hallo kan je ook een slot zetten op instagram dat je eerst een code moet ingeven en pas dan dat je op instagram kunt

  1. Nick Van Ranst

   Dag Jules, volgens ons enkel mogelijk als je elke keer uitlogt. Dan moet je opnieuw je wachtwoord ingeven om te kunnen inloggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *