fbpx

Hoe je Facebookprofiel verwijderen uit Google?

Als je jezelf ooit al eens gegoogled hebt dan zal je gemerkt hebben dat er een link naar je Facebookprofiel tussen de zoekresultaten staat. Tenminste als je voornaam en achternaam ook in je gebruikersnaam staat (bijvoorbeeld zoals in mijn geval: facebook.com/nickvanranst. Wil je echter niet dat wildvreemden via een eenvoudige opzoeking op Google op je Facebookprofiel terecht komen? Geen probleem, wij tonen hoe je dit snel aanpast!

Stap 1: Ga naar instellingen – Log in op je Facebookaccount en klik rechtsboven op het driehoekje. Klik daarna verder in het uitgeklapte menu op “instellingen”.

Stap 2: Ga naar privacy – Je komt terecht op de algemene accountinstellingen. In het linkermenu selecteer je nu “Privacy”.

Stap 3: Privacy wijzigen – In het overzicht van privacyinstellingen en -functies klik je op “bewerken” helemaal onderaan in de sectie “Wie kan me opzoeken” (3a). Het onderste gedeelte gaat over de vindbaarheid in zoekmachines. Haal het vinkje weg voor “Zoekmachines mogen een link naar je tijdlijn plaatsen” (3b).

Stap 4: Bevestigen – Van zodra je dit hebt afgevinkt, vraagt Facebook of je wel zeker bent. Als je niet meer in Google of andere zoekmachines wilt worden opgenomen met een link naar je Facebookprofiel, dan klik je op bevestigen. In het andere geval kies je voor annuleren maar dan blijft je profiel opgenomen in de zoekmachines.

Opmerking: het kan een tijdje duren vooraleer je uit Google wordt verwijderd. Bepaalde zaken die je gedaan hebt op Facebook uit het verleden kunnen nog in het geheugen van de zoekmachine blijven zitten. Het kan dus nog even duren vooraleer je spoorloos bent op Google…

facebookprofiel-verwijderen-google-1

facebookprofiel-verwijderen-google-2

facebookprofiel-verwijderen-google-3a

facebookprofiel-verwijderen-google-3b

facebookprofiel-verwijderen-google-4

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *