fbpx

Hoe werkt Instagram Stories?

Begin augustus 2016 lanceerde Instagram een nieuwe feature: “INSTAGRAM STORIES“. Hiermee kan je foto’s en video’s delen met je vrienden, voor een korte periode. Eigenlijk kan je Instagram Stories perfect vergelijken met Snapchat. Alle foto’s en video’s worden immers als een diavoorstelling (jouw verhaal) weergegeven en ze verdwijnen na 24 uur. Je kan de foto’s ook bewerken met tekst of je kan er op tekenen. Weer een sterke overeenkomst met Snapchat. De grote troef van Snapchat, namelijk de verschillende populaire filters, die zijn niet (of nog niet?) mogelijk bij Instagram Stories.

Al je Instagram Stories worden niet opgeslagen of weergegeven in je profiel. Ze kunnen na 24 uur dus niet meer worden getoond of herbekeken. De Stories van je vrienden worden bovenaan de tijdlijn getoond in een balk (zie foto 1). Is er een gekleurde ring rond, dan betekent dit dat er een nieuwe foto of video is toegevoegd. Klik nu op een willekeurige bol en je ziet alle Stories van die vriend in een nieuw venster (zie foto 2). Blijf je kijken, dan gaat dit gewoon door zodat je de verhalen zien van al je vrienden. De volgorde van de verhalen van je vrienden is willekeurig, net zoals de tijdlijn van Instagram. Om door te gaan naar het verhaal van een andere vriend, swipe je gewoon naar links of naar rechts en je komt bij een ander verhaal terecht. Tik je op je scherm dan wordt de volgende foto of video getoond van dezelfde vriend.

Check je een paar uur later nog eens je Instagram en is er een nieuwe foto of video toegevoegd door een vriend dan zie je enkel deze. Klik je nadien terug op diezelfde vriend dan zie weer zijn volledige verhaal. Je kan dus in tegenstelling tot bij Snapchat meerdere keren naar een foto/video van een vriend kijken gedurende 24 uur. Je kan ook op deze foto/video “reageren” door je vriend een bericht te sturen in de vorm van een “direct message”. Tik tijdens het bekijken van het verhaal links onderaan op “Bericht verzenden” en verstuur op deze manier wat je te zeggen hebt ( zie foto 3).

Hoe je zelf een Instagram Storie maakt, kan je terugvinden in volgend artikel: https://www.hoedoen.be/hoe-instagram-stories-maken.

instagram-stories

 

 

 

 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *