fbpx

Hoe werkt Vinted en de Vinted app?

Je hebt ongetwijfeld op televisie al wel reclame zien passeren over Vinted. Maar wat is Vinted precies en hoe werkt het?

Wel, Vinted is simpel uitgelegd een online marktplaats waar zowel nieuwe als tweedehands kleding, maar ook bijvoorbeeld speelgoed een tweede leven kunnen krijgen. Het bedrijf dat in 2008 werd opgericht in Litouwen, is immers met een serieuze opmars doorheen Europa bezig. Zo is Vinted op korte tijd een zeer populaire app geworden. De reden voor dat grote succes? Vinted is veel veiliger en betrouwbaarder dan een traditionele tweedehandssite. Dat zien we in de manier van werken:

Hoe werkt Vinted precies?

Stap 1: Is er een kledingstuk dat je om de één of andere reden niet meer draagt? Dan maak je een profiel aan op Vinted, voeg je een beschrijving, prijs + foto van het kledingstuk toe en wacht je rustig op potentiële kopers.

Stap 2: Als een andere Vinted gebruiker je zoekertje leuk vindt en akkoord gaat met de prijs die je vraagt, dan kan deze het kopen en is er een deal.

So far, so good. Maar in de laatste fase komen pas de echte troeven van Vinted boven:

  1. Verzenden: Als de koper kiest voor verzending via DPD of Mondial Relay, krijgt de verkoper een vooraf betaald verzendlabel toegestuurd, dat hij gewoon kan afdrukken, op het postpakket plakken en afgeven bij een verzendpunt.
  2. Geld ontvangen: De koper betaalt meteen het kledingstuk aan Vinted, maar het geld wordt door Vinted pas overgemaakt aan de verkoper als de koper aangeeft dat hij wel degelijk het pakket heeft ontvangen.

Kortom, Vinted faciliteert enorm de verzending en betaling van de aangekochte kleding. Twee elementen waar het bij klassieke tweedehandssites wel eens misgaat en fraude opduikt, maar waar Vinted met zijn unieke werking een pasklaar antwoord heeft op gevonden.

Gebruikerservaringen

Op Facebook en in de App Store vinden we veel cijfers terug die iets zeggen over de ervaringen en reviews van echte gebruikers:

  • Het platform telt bij het schrijven van dit artikel al 25 miljoen leden
  • Er is een app en desktop versie, maar vooral de app lijkt sterk te scoren: Alle 52.000 reviews in de App Store eindigen in een quasi maximum beoordeling van 4,8 op 5
  • Vinted telt al meer dan 1.000.000 fans op Facebook en blijft als een raket groeien

De vraag is eigenlijk: Wie heeft er nog een kringloopwinkel nodig, als je ziet dat men met Vinted nog een aardige duit kan verdienen op een ontzettend makkelijke en betrouwbare manier? Vinted heeft alvast slim ingezet op een snel groeiend segment in de detailhandel en heeft nog mooie vooruitzichten voor de boeg.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *