fbpx

Hoe zien hoeveel tijd ik spendeer op Instagram?

Ben je zelf ook een beetje verslaafd aan Instagram? En check je x-aantal keer per dag je timeline en ook nog eens alle stories? Dan wordt het eens tijd om na te gaan hoeveel tijd je nu echt spendeert op Instagram. Opgelet, je zal er van verschieten hoeveel nuttige tijd je eigenlijk doorbrengt op deze app! 🙂

Activiteit op Instagram bekijken

Open je app en ga naar je profiel.

Tik nu rechts bovenaan op de 3 liggende streepjes. In het menu dat nu verschijnt tik je vervolgens op Je activiteit. Je kan al raden dat hierachter meer informatie terug te vinden is over je bezigheid op Instagram.

Je ziet nu een grafiekje van de gemiddelde tijd dat je de Instagram-app hebt gebruikt en dat voor de afgelopen week. Je ziet het gemiddelde bovenaan staan (bij mij valt het dus duidelijk zeer goed mee ;-)). Als je tik op de balkjes van de dag zelf, dan zie je hoeveel minuten je die dag op Instagram hebt gezeten.

Tijdslimieten instellen

Als je gemiddelde tijd op Instagram schrikbarend veel is en je er iets aan wilt wijzigen dan kan je altijd een herinnering instellen. Deze handige tool zorgt er dan voor dat je een herinnering gaat krijgen van Instagram als je een bepaalde tijdslimiet overschreden hebt. Je kan zelf kiezen op hoeveel minuten je de tijdslimiet instelt.

Tik hiervoor op Dagelijkse herinnering instellen.

Een keer je de tijdslimiet bereikt hebt, krijg je een herinnering. Het is slechts een herinnering, dus je kan deze gewoon negeren en verder scrollen op Instagram. Maar het zorgt wel voor wat meer bewustwording in je Insta-gebruik. Zet je limiet bijvoorbeeld eens op 30 minuten, je zal schrikken hoe snel je deze zal bereiken…

Meldingen pauzeren

Je kan er ook voor kiezen om alle pushmeldingen van Instagram op pauze te zetten voor een bepaalde tijd. Je krijgt dan geen meldingen meer van wie er gereageerd heeft of wie jou heeft getagd,… Je krijgt de meldingen uiteraard wel nog te zien als je Instagram opent.

Tik hiervoor op Instellingen voor meldingen.

Nu ben ik benieuwd hoeveel tijd jullie dagelijks spenderen op Instagram. Laat het me weten in een reactie hieronder.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *