fbpx

Mijn Facebook account werd gehackt, wat nu?

Als je Facebook account door iemand werd gehackt, wil dat enerzijds zeggen dat je beveiliging niet optimaal was, maar tegelijk wil je hem natuurlijk echt wel terug. Deze tutorial zet je op weg om je profiel terug te krijgen en je account te herstellen.

Stap 1

Surf naar https://www.facebook.com/hacked en klik op de blauwe button “Mijn account is gekraakt”.

facebook gehackt 1

Stap 2

Vul je emailadres, gebruikersnaam, telefoonnummer of volledige naam in. Druk dan op “Zoeken”. Vind je je account niet terug via je emailadres? Probeer dan iets anders (vb. met je volledige naam)

facebook gehackt 2

Stap 3

Dan wordt je gevraagd om het wachtwoord van je account in te voeren. Maar… als je het paswoord van je account zou kennen, zou je hier niet verzeild geraken omdat je het nieuwe wachtwoord dat de hacker heeft gekozen niet kent. Daarom kan je ook je oude wachtwoord hier invoeren. Het paswoord dus dat je gebruikte VOOR je werd gehackt.

facebook gehackt 3

Stap 4

Omdat je vervolgens een oud en ondertussen dus verkeerd paswoord invoerde, zal onderstaande pagina tevoorschijn komen. Je moet gewoon vragen dat Facebook je een link mailt om je wachtwoord opnieuw in te stellen en klik op “Doorgaan”.

facebook gehackt 4

Stap 5

Voer de code in van 6 cijfers die je per mail hebt ontvangen en kies opnieuw “Doorgaan”.

facebook gehackt 5

Stap 6

Prima, je hebt je gekraakte account bijna terug. Voer nu tweemaal het nieuwe paswoord in dat je wil ter beveiliging van je account en klik op Doorgaan.

Kies een ander wachtwoord dan het vorige en gebruik bij voorkeur een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens. Zo maak je een sterk, moeilijk te raden wachtwoord aan en is je profiel beter beschermd tegen de dreiging van een hacker of virus.

facebook gehackt 6

Voortaan heb je terug een normale toegang tot je Facebook account.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

3 gedachten over “Mijn Facebook account werd gehackt, wat nu?”

  1. kristel jannis

    Beste, als ik aangeef dat ik mijnpaswoord niet meer weet dan krijg ik een scherm waarbij het mailadres van de hacker staat. Ik kan dit mailadres niet wijzigen. En zo blijf ik rond draaien. Ik zit dus vast. Ik kan het dus ook niet blokkeren.
    Groetjes kristel

      1. ik heb net hetzelfde probleem. Ik kan mijn wachtwoord niet veranderen want hier staat het e-mailadres van de hacker. En tot mijn oud emailadres heb ik geen toegang meer. Hoe kan ik dit oplossen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *