fbpx

Hoe beoordelen klanten Scarlet internet, tv en mobile?

Zo’n beetje elke inwoner van België heeft een aansluiting voor internet en televisie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er behoorlijk wat verschillende aanbieders zijn. Scarlet is nog een relatief nieuwe speler. Zij proberen klanten met name te overtuigen door lagere prijzen dan de concurrentie aan te bieden. Via ons reactieformulier krijgen we regelmatig feedback binnen van (ex) klanten over Scarlet en het leek ons relevant om deze met jullie te delen:

Een samenvatting van beoordelingen van klanten

Het rapport van Scarlet kan rekenen op nogal gemengde reacties van klanten. Als positieve punten worden enerzijds de snelheid van het internet, de lage prijs en de compatibiliteit aangehaald. Een grote groep klanten is dan weer erg kritisch over de betrouwbaarheid van de ontvangst. Daarnaast is de klantenservice vaak moeilijk bereikbaar en loopt er geregeld al eens wat mis bij afspraken met monteurs.

Positieve ervaringen

ItemPositieve reviews
PrijsAllerlaagste prijs voor internet + TV + telefoon. Meerdere klanten melden dat ze al jaren klant zijn en nergens minder zouden betalen.
InternetScarlet internet wordt vaak beoordeeld als stabiel en snel
Scarlet TV Scarlet TV biedt dezelfde zenders als de andere grote aanbieders en is prima compatibel met Apple TV, Netflix, enz.
Naar Scarlet website >

Klanten van Scarlet zijn tevreden over de prijs en snelheid

Scarlet hanteert relatief lage prijzen. Het is zelfs de laagste prijs die je kunt vinden voor een totaalpakket voor je televisie, internet en telefoon. Een grote groep klanten prijst de verhouding tussen prijs en kwaliteit die je bij Scarlet krijgt. Zij geven bovendien aan dat ze al jaren klant zijn en eigenlijk nooit langdurige problemen met de service hebben gehad. De internetverbinding is uiterst stabiel en je kunt er alles mee doen wat je wilt. Hierdoor is Scarlet geschikt voor onder andere gamers, streamers en professionals.

Scarlet TV wordt goed beoordeeld

Het signaal van Scarlet TV is helder en de meeste klanten ervaren geen enkele hapering of een ander probleem. Bovendien is het aantal zenders die je kunt zien erg groot. Aanbieders die een veel duurder pakket aanbieden hebben een vergelijkbaar aantal zenders. Wat dat betreft krijg je dus waar voor je geld als je voor Scarlet ziet. De dienst is bovendien makkelijk te gebruiken met moderne streaming services zoals Netflix en Apple TV.

Negatieve ervaringen

ItemNegatieve reviews
KlantendienstHet is duidelijk druk bij de telefonische klantendienst, waardoor de wachttijd stevig kan oplopen tot 30 minuten en de klantendienst zelf al te vaak geagiteerd reageert
Afspraken installatiesEr gaan al te vaak zaken mis met de monteurs: Installaties door Scarlet techniekers worden last minute afgezegd of ze moeten meerdere keren langskomen
Naar Scarlet website >

Scarlet lijkt het grote aantal aanmeldingen niet aan te kunnen

Scarlet hanteert de laagste prijzen in België. Dat is in principe natuurlijk uitstekend. Toch blijkt dit ook de oorzaak te zijn tot de grote problemen die een groep klanten heeft. Wanneer problemen hebt, kan het erg lang duren voor je geholpen wordt. Je kunt rekenen op een wachttijd van minstens 30 minuten. Als je tijdens drukke periodes belt dan kan dat zelfs een stuk verder oplopen. Dit zorgt ook voor veel stress bij de medewerkers van de klantenservice. Dat is te merken aan de kwaliteit van de hulp waarmee ze je bij proberen te staan. Bij het opnemen van de telefoon klinken ze al geagiteerd. Dit is natuurlijk een groot minpunt wanneer je kiest voor de diensten van Scarlet. Hopelijk weten ze deze problemen snel op te lossen door een grotere groep, goed getrainde medewerkers in te schakelen bij de klantenservice.

Installaties en afspraken met monteurs lopen wel eens mis

Klanten klagen over de matige technische dienst bij Scarlet. Wanneer je hulp nodig hebt bij de installatie dan moet je vaak veel geduld hebben. In veel gevallen zullen de monteurs zelfs meerdere keren terug moeten komen voordat alles daadwerkelijk naar behoren functioneert. Dat is uiteraard erg frustrerend. De monteurs zijn zo druk dat ze vaak op het laatste moment afspraken af moeten zeggen. Hierdoor moet je opnieuw contact opnemen met Scarlet en zul je nog meer geduld op moeten brengen.

Waar TV, internet en mobile klanten naar op zoek zijn

Het is duidelijk dat er veel eisen worden gesteld als het op internet en televisie aankomt. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, want een steeds grotere groep mensen zit dagelijks uren achter een beeldscherm. Je bent daardoor steeds meer afhankelijk van je verbinding. Televisie wordt nog hoofdzakelijk gebruik voor vermaak. Internet is nog multifunctioneler. Het wordt bij mensen thuis veel gebruikt als bron van entertainment. Daarnaast wordt het ingezet voor professionele werkzaamheden. Het internet is natuurlijk ook goede manier om met andere mensen in contact te komen. Dat zie je bijvoorbeeld aan het gebruik van social media, mail, chatprogramma’s en software waarmee je kunt bellen.

Een stabiele connectie

Voor de meeste bezigheden op het internet is vooral een stabiele connectie cruciaal. In veel gevallen zal een standaard internetpakket tegenwoordig meer dan snel genoeg zijn. Het is natuurlijk wel erg vervelend wanneer je met iemand belt en de verbinding af en toe hapert. Ook voor het spelen van games is het erg belangrijk dat je internet stabiel is.

De bandbreedte van het internet

Om grote bestanden snel te downloaden heb je een snelle verbinding nodig. Anders ben je uren of zelfs dagen bezig. Het streamen van series en films wordt ook steeds meer gedaan. Dat vraagt ook behoorlijk wat van je internetverbinding. Helemaal wanneer er meerdere mensen tegelijk actief zijn. Services zoals Apple TV en Netflix worden steeds groter. Om een goede provider te zijn zul je ervoor moeten zorgen dat je klanten een verbinding geeft die veel data per seconde kan downloaden.

Het aantal televisiezenders dat bij een pakket hoort

Er wordt natuurlijk ook nog steeds veel televisie gekeken. Hier zul je toch echt moeten wezen om het nieuws te kijken of live sport te volgen. Het aantal zenders dat bij een pakket hoort is voor veel mensen een belangrijke overweging wanneer ze een provider uitkiezen.

Een betrouwbare klantenservice

het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je een probleem hebt met je televisie of het internet. Hiervoor wordt je graag zo snel mogelijk geholpen. Je wilt niet uren wachten voor je eindelijk geholpen wordt. Tegelijkertijd is het cruciaal dat iemand met kennis je bijstaat. De klantenservice moet dus niet alleen makkelijk te bereiken en vriendelijk zijn. De medewerkers moeten verstand van zaken hebben.

Technische hulp bij problemen en installaties

Lang niet iedereen is een expert in technische installaties. Voor sommigen is het een fluiten van een cent om een ontvanger aan te sluiten en draadloos internet via de modem op te zetten. Anderen worden daarbij graag geholpen door een professional. Bij een heel aantal providers is dat inmiddels gratis. Het is dan natuurlijk ook wel belangrijk dat je niet dagen hoeft te wachten voor er iemand bij je thuis komt.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *