fbpx

Hoe Zara bestelling retourneren?

Zara is een van de bekendste modehuizen ter wereld. Het leuke is dat je er sinds enkele jaren ook online kan bestellen. Maar wat als achteraf blijkt dat de maat niet goed zit of het echt je ding niet blijkt te zijn?

In zo’n geval moet je je aankoop retour terugsturen. In onderstaand artikel leggen we uit hoe je simpel kan retourneren:

Optie 1: Retourneren via winkel

Stap 1: U heeft het recht om uw artikel te retourneren binnen de 30 dagen na verzending en indien het niet gebruikt werd. Als dit het geval is, ga dan naar stap 2.

Stap 2: Ga naar de dichtstbijzijnde Zara winkel in België. Neem het artikel mee dat je wil retourneren en de bestelbon. Het makkelijkst is om deze af te printen, zodat je het mee aan de kassa kan afgeven.

Tip: De kassabon vind je in je Zara account bij de bestellingen of als je geen account hebt en bestelde als gast, zit deze in de e-mail die je kreeg als bevestiging van je bestelling.

Stap 3: De winkelmedewerker zal de staat van het artikel en de kassabon controleren. Indien alles in orde blijkt te zijn, kan je je geld terugvragen of je kan natuurlijk ook vragen om te ruilen indien de maat verkeerd is.

Optie 2: Retourneren via Bpost

Stap 1: U heeft het recht om uw artikel te retourneren binnen de 30 dagen na verzending en indien het niet gebruikt werd. Als dit het geval is, ga dan naar stap 2.

Stap 2: Login via je account en kies retourneren > Retourneren vanuit huis > Retouraanvraag > Kies de bestelling die je wil retourneren > Kies een reden voor retourneren en vul je gegevens in

Stap 3: Je ontvangt een e-mail van Zara met een retourlabel. Dit label plak je op de verpakking.

Stap 4: Je kan het pakket nu afgeven bij een Bpost kantoor naar keuze om het te retourneren

Stap 5: Van zodra de retour is verwerkt, ontvang je een bevestiging.

Stap 6: De terugbetaling zal gebeuren binnen maximum 14 dagen na de bevestiging van de retour.

Met dank aan: Zara.com

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *