fbpx

Amazon Prime in België: prijs en review

Wellicht klinkt de naam Amazon Prime je al bekend in de oren. Het is namelijk een platform opgericht in de Verenigde Staten en met meer dan 100 miljoen abonnees in de Verenigde Staten is het een van de bekendste online shop en streaming platforms in Amerika.

In oktober 2020 heeft Amazon Prime ook zijn platform gelanceerd voor klanten in België. Er zijn tegenwoordig al veel vergelijkbare streaming platforms beschikbaar zoals Netflix en Disney +, maar geen van deze heeft al het handige van het internet samengebracht zoals Amazon Prime heeft gedaan. Het is niet gek dat je je wellicht afvraagt wat een Amazon Prime account jou extra kan geven. Deze vraag is voor jou onder de loep genomen en wordt uitgelegd in dit artikel.

Wat is de prijs voor een Amazon Prime abonnement?

Amazon Prime is alleen toegankelijk voor klanten die een abonnement hebben afgesloten. Dit abonnement is in België af te sluiten voor een kostprijs van €2,99 per maand indien je maandelijks wenst te betalen. De eerste maand mag je het gratis proberen, nadien moet je dus net geen drie euro per maand betalen.

Als jij in handen bent van een Amazon Prime abonnement krijg je toegang tot gratis en snelle bezorging in en naar België. Je krijgt toegang tot een groot aanbod aan Prime Video. Op dit platform worden Amazon Originals gestreamd en het is beschikbaar op www.primevideo.com. Het geeft jou iedere maand toegang tot gratis game-content en ook krijg je 30 minuten eerder toegang tot speciale Amazon Lightning Deals. Als laatste biedt Amazon Prime jou een veilige plek aan waar je al jouw foto’s kunt bewaren en deze opslagplek heeft onbeperkte opslagruimte.

De voordelen en het aanbod van een Amazon Prime in België

Een lidmaatschap van Amazon Prime geeft toegang tot een aantal verschillende voordelen. Als jij graag winkelt via Amazon, dan geniet je met Amazon Prime van Premium verzending. Premium verzending betekent dat jij altijd snelle en gratis verzending zult ontvangen als jij gebruik maakt van het Amazon winkelplatform. Deze Premium verzending geldt voor specifieke Prime producten.

Ook ontvang je 30 minuten eerder toegang tot Amazon Lightning Deals. De Lightning Deals zijn speciale promoties die maar voor een korte tijd geldig zijn. Hoe eerder jij er bij kunt, hoe meer zekerheid jij hebt om jouw gewenste product te scoren voor de meest aantrekkelijke prijs.

Jouw Amazon Prime account geeft jou toegang tot Amazon Prime video. Dit is een speciale website die is specifiek ontworpen om films en series online te streamen. Amazon biedt niet alleen Amazon Originals aan op dit platform, maar je kunt ook een aantal bekende films en series vinden van internationale televisie. Het aanbod op Amazon Prime Video verschilt van klassiekers, Bollywood films, Engelstalige films en meer het aanbod zal in de loop van de komende tijd alleen maar groeien voor de Belgische lidmaatschap houders.

Amazon-leden krijgen ook gratis toegang tot het speciale gaming platform van Amazon, genaamd Twitch Prime. Dit is een officieel game platform wat is overgekocht door Amazon. Spelers kunnen op dit platform zelf een kanaal starten om vanuit dat account hun. Game-sessies te delen. Het heeft een online chat, je kunt gebruik maken van een webcam en het biedt natuurlijk een groot aanbod aan verschillende games aan. Hoewel het wel staat aangegeven bij het aanmelding, is dit platform nog niet in België actief.

De nadelen van een Amazon Prime abonnement

Een account bij Amazon Prime brengt een handvol aan flinke voordelen met zich mee. Het is daarom niet makkelijk om veel nadelen te vinden. Het enige nadeel wat er momenteel is, is dat Amazon Prime gaming & Amazon Music nog niet beschikbaar zijn voor Belgische gebruikers. Dit is echter geen verrassing, aangezien Amazon Prime pas in 2020 gelanceerd werd in België. Er is een grote kans dat Amazon in de loop van de komende maanden deze twee Amazon platforms ook beschikbaar worden voor de Belgische lidmaatschappen.

Amazon Prime Video: ruim aanbod aan films en series in België

Als jij een echte film en serie liefhebber bent, of als jij geniet van een luie zondag voor de televisie, dan vraag jij je wellicht af of het film en serie aanbod van Amazon Prime Video het waard is of niet. Er is zeker genoeg aanbod te vinden op Amazon Prime Video. De ontwikkelaars hebben er voor gezorgd dat ze een aantal grote klassiekers hebben toegevoegd aan de streaming service. Je kunt op Amazon Prime Video films vinden van blockbuster zoals Joker, the Flight Club, the Gladiator, The Purge, American Beauty en Forrest Gump.

Het biedt ook alle films en delen uit de reeksen van Alien, Predator en Independence Day aan. Daarnaast heb je ook Borat 2, Borat Subsequent Moviefilm, een exclusieve film die alleen op Amazon Prime Video beschikbaar is om te bekijken. Op filmgebied heeft Amazon Prime er zeker voor gezorgd dat jij niet snel bent uitgekeken op het aanbod.

Er zijn ook verschillende series te vinden op Amazon Prime Video. Je vindt er onder andere bekende namen zoals The Grand Tour, Star Trek: Picard en The boys online staan. Het heeft ook zeker aan de klassiekers gedacht want The Office, Mr. Robot, The Mentalist en meer zijn op Amazon Prime Video te vinden. Het platform is niet alleen geschikt voor volwassenen. Het biedt namelijk ook een leuk aanbod aan van verschillende kinderfilms en series. Amazon prime Video is dus echt een plus om te hebben voor gezinnen met jonge kinderen of om te streamen als je jonge nichtjes en neefjes op bezoek komen.

Het verschil tussen Netflix en Amazon Prime

Het bekende streaming platform Netflix is in de laatste jaren flink gegroeid en is daarmee een echte concurrent geworden van Amazon Prime Video. Hoewel het eerder gezegd wordt dat Netflix de grote concurrent is van Amazon Prime, is het Amazon Prime die uiteindelijk de challenge is aangegaan met Netflix. Amazon Prime Video is een concept wat later werd toegevoegd aan Amazon Prime.

Het unieke concept van online films, online shoppen en online gamen is nergens anders te vinden, ook niet bij Netflix. In de Europese markt, waar Amazon Prime nog niet zo lang geleden beschikbaar werd, moet Amazon Prime nog zijn plek winnen. Hoewel Netflix zeer zeker een platform is met een ruim aanbod aan goede series en films, kan het niet tegen de interessante prijs van Amazon Prime op.

Amazon Prime is veel voordeliger dan een Netflix abonnement en je krijgt met Amazon Prime niet alleen toegang tot een ruim aanbod aan films en series, maar je geniet ook van online shopping voordelen. Netflix biedt echter wel een aantal populaire en exclusieve series aan zoals La Casa de Papel, Cobra Kai en House of Cards. Deze series zijn allemaal Netflix Originals en zijn daardoor op geen enkel ander online platform beschikbaar. Als jij echter graag online shopt, graag nieuwe films en series kijkt en het budget er voor hebt, kan je natuurlijk ook op allebei de platforms een abonnement afsluiten. Zo geniet je van het beste van twee werelden.

De verschillende betaalmethodes

Als jij overtuigt bent om jouw Amazon Prime abonnement te starten, dan kan je deze via de website van Amazon afsluiten. De betaalmethodes die Amazon Prime België mogelijk stelt zijn momenteel nog niet zo uitgebreid zoals de betaalmethodes in de Verenigde Staten. Daar is het mogelijk om het abonnement te betalen door middel van een maandelijkse digitale factuur te sturen. De betaalmethodes die in België wel geldig zijn is het betalen door middel van Domiciliëring via een SEPA bankoverschrijving of door gebruik te maken van een VISA, Mastercard of American Express kredietkaart.

Maak gebruik van een gratis proefperiode

Zodra je jouw Amazon Prime account hebt aangemaakt profiteer je altijd van 30 dagen proeftijd. Door deze gratis maand biedt Amazon jou de kans om kennis te maken met Amazon Prime en alle voordelen die het te bieden heeft. Mocht jij na deze maand niet overtuigd zijn van de service, kan je deze vroegtijdig stopzetten en worden er geen maandelijkse kosten afgeschreven. Als je tevreden bent met Amazon Prime en het graag wilt behouden, dan hoef je niks uit te voeren. Na de 30 dagen proeftijd loopt jouw abonnement namelijk stilzwijgend door.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

3 gedachten over “Amazon Prime in België: prijs en review”

 1. Een Amazon Prime lidmaatschap kost 2,99 euro per maand via amazon.nl – ook voor Belgische klanten.
  Als u zich had ingelicht in plaats van een willekeurige tekst door Google translate te slepen, had u dus correctere informatie kunnen verschaffen.

  1. Nick Van Ranst

   Toen we het artikel lanceerden was het nog die prijs. Ondertussen is deze inderdaad gewijzigd. Bedankt om ons hiervan op de hoogte te brengen!

   En nee, we hebben geen anderstalige tekst door Google Translate gesleept 🙂 Moet je zelf maar eens proberen te doen. Je zal versteld staan van de vele grammaticale fouten, laat staan dat de woordvolgorde correct is. En moest het toch zo zijn, dan had je deze pagina trouwens nooit in Google teruggevonden. Iets van duplicate content en schrappen pagina uit Google…

   Grt,
   Nick

 2. Vermaut Jurgen

  Ik gebruik zelf dit platform en dit al ruim een jaar. U stelt dat u niet veel nadelen kon vinden. Wel er is toch een enorme joekel van een nadeel. Heel wat van de klassiekers zijn enkel te zien in vaak ge-dubt Frans! Bovendien ontbreken bij heel wat content Nederlandstalige ondertitels.
  Toch wel sterk dat een bedrijf zoals Amazon zo’n steken laat vallen. Wanneer ik als klant hierover uitleg vroeg dan werd me gemeld dat dit te maken had met “rechten”. Ik kan me echter moeilijk voorstellen dat Engelstalige reeksen zoals bijvoorbeeld Andromeda niet in hun origineel Engels mogen aangeboden worden. Hetzelfde geld voor alle anime reeksen, reeksen die je trouwens zonder veel problemen online kan vinden in het Engels ge-dubt en met ondertiteling. Het is een goedkoop platform, dat is waar, maar dit soort zaken in een taalgevoelig land als België zou echt niet mogen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *