fbpx

Hoe controleren of domeinnaam vrij is?

Een domeinnaam is eigenlijk de benoeming van een website op het internet. Eind 2019 waren er ruim 1,71 MILJARD websites! Wow, gaat mijn domeinnaam dan nog wel vrij en beschikbaar zijn? Terechte vraag waarop je het antwoord heel snel kan te weten komen. We leggen in dit artikel uit hoe je snel en eenvoudig kan controleren of een domeinnaam nog vrij is.

Hoe je domeinnaam controleren?

Er zijn verschillende manieren om een domeinnaam te controleren. Wij werken steeds met de website van Combell. Hier bieden ze immers ook meteen de optie om je domeinnaam voor een prikje vast te leggen. Zeer handig als je je domeinnaam meteen wilt verzilveren.

OPEN HIER DE WEBSITE >

Ga naar de website van Combell en je krijgt onderstaand scherm te zien:

Typ nu je gewenste domeinnaam in. Als je domeinnaam als bestaat (bijvoorbeeld hoedoen.be) dan krijg je te zien dat deze naam al bezet is.

Tegenovergesteld, als je domeinnaam nog vrij is, dan krijg je goed nieuws te lezen! “Dit domein is nog vrij. Ik had als voorbeeld ingegeven “artikelsvanhoedoenzijngeweldig.be”. Een domeinnaam dat uiteraard nog niet bestond maar dat je altijd mag vastleggen 😉

Is je domeinnaa nog vrij, dan kan deze meteen laten registreren. Hoe je dit moet doen, dat leggen we in dit artikel uit.

Bron: combell.be

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *