Hoe Facebook groep verwijderen?

Stel, je bent beheerder van een Facebook groep, maar wil deze verwijderen. Hoe doe je dat dan? We leggen het je uit:

Stap 1: Maak de groep leeg. Een groep kan je pas verwijderen als jij alleen nog overblijft als laatste lid. Verwijder dus eerst alle andere leden uit de groep. Dat doe je door naar het tabblad ‘Info’ van de groep te gaan en daar 1 voor 1 bij de groepsleden op het tandwiel te drukken. Dan verschijnt de optie ‘Uit groep verwijderen’. Dat doen we dan ook voor iedereen.
Stap 2: Jezelf als laatste verwijderen = groep verwijderen. Op het einde blijf enkel jij nog over. Druk ook bij jezelf op het tandwiel onder je foto en klik op ‘Groep verwijderen’. Nu zal Facebook je de vraag stellen: “Ben je zeker dat je deze groep wil verlaten? Omdat je het laatste lid bent, wordt deze groep verwijderd als je de groep verlaat”.
Stap 3: De groep is verdwenen. Na het bevestigen van stap 2 zal de groep automatisch verwijderd worden en bestaat deze niet niet langer.

Of volg de instructies om een FB groep te verwijderen aan de hand van deze foto’s:

facebook groep verwijderen 1 facebook groep verwijderen 2 facebook groep verwijderen 3 facebook groep verwijderen 4

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan Van Asch (toon alles)

Eén reactie

  • isabelle schreef:

    hallo, ik ben beheerder van een groep en een lid heeft mij geblokkeerd op haar posten. Vandaag krijg ik melding dat een lid een ander lid geblokkeerd heeft voor haar posten en commentaren. Dat wil ik als beheerder niet, ik wil niet dat leden iemand kunnen blokkeren.

    Wat kan ik hieraan doen en hoe gaat dat blokkeren in zijn werking.

    Dank voor de feedback

Leave a Comment