fbpx

Hoe Facebook groep verwijderen als beheerder?

Ben je op Facebook een beheerder van een Facebook groep die al een tijdje niet meer gebruikt wordt? Dan is het logisch dat je deze wilt verwijderen. Maar hoe moet je dat dan doen? We leggen het je hieronder uit in enkele handige stappen. De bijgevoegde afbeeldingen van de stappen zijn gemaakt op een computer.

Stap 1: Maak de groep leeg

Meteen een kleine domper op de feestvreugde: een Facebookgroep kan je enkel verwijderen als jij alleen nog overblijft als laatste lid. Verwijder dus eerst alle andere leden uit de groep als het gaat om een privégroep of blokkeer alle leden als het gaat om een openbare groep. 

Ga daarvoor naar op je Facebook naar de groepen die je beheert en klik op de groep die je wilt verwijderen. Klik bovenaan op Leden (bij privégroepen) of Mensen (bij openbare groepen).

Je ziet nu een overzicht van alle leden van de groep. Klik op de drie puntjes naast de naam en selecteer Lid verwijderen (privégroepen) of Blokkeren voor groep (openbare groepen). Doe dit nu voor iedereen. De groepsleden ontvangen hier geen bevestiging van.

Stap 2: Jezelf als laatste verwijderen

Op het einde blijf enkel jij nog over. Druk ook bij jezelf op de drie puntjes en klik op ‘Groep verlaten’.

Nu zal Facebook je de vraag stellen: “Ben je zeker dat je deze groep wil verlaten? Omdat je het laatste lid bent, wordt deze groep verwijderd als je de groep verlaat.

Stap 3: De groep is verdwenen.

Na het bevestigen van stap 2 zal de groep automatisch verwijderd worden en bestaat deze niet niet langer.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

1 gedachte over “Hoe Facebook groep verwijderen als beheerder?”

  1. hallo, ik ben beheerder van een groep en een lid heeft mij geblokkeerd op haar posten. Vandaag krijg ik melding dat een lid een ander lid geblokkeerd heeft voor haar posten en commentaren. Dat wil ik als beheerder niet, ik wil niet dat leden iemand kunnen blokkeren.

    Wat kan ik hieraan doen en hoe gaat dat blokkeren in zijn werking.

    Dank voor de feedback

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *