fbpx

Hoe je voorbereiden op de komst van je baby?

Mama of papa worden is een fantastische gebeurtenis in je leven. Ik heb het zelf al 2x mogen beleven, dus ik spreek uit ervaring 😉 Je wil je op zo’n belangrijk moment natuurlijk zo goed mogelijk voorbereiden en zorgen dat je baby niets tekortkomt. Gebruik daarom onze handige checklist voor een tiptopvoorbereiding!

En alvast proficiat! 🙂

Leg een geboortelijst

Om te vermijden dat je dubbele cadeaus ontvangt – of nog erger: lelijke babykleding (en dan spreek ik ook uit ervaring…) – doe je er goed aan een geboortelijst op te stellen met alle leuke babyspullen en must-haves die je nodig hebt ter voorbereiding van de geboorte.

Maak een afspraak bij een geboortewinkel naar keuze en laat je bijstaan in de keuze van belangrijke items zoals een kinderstoel, een babybedje, een park, matras, slaapzakjes, slabben, tutjes, babyfoon, eerste schoentjes … Plan je afspraak tijdig in. Het is namelijk altijd mogelijk dat je vroeger bevalt dan op je uitgerekende datum!

Kinderstoel

De eerste maanden zit je kleine spruit nog gezellig bij jou op schoot om te eten of voed je je baby terwijl hij of zij in een wipstoeltje zit. Maar vanaf je kleintje iets ouder is, zal hij of zij graag in een stoel zitten om te eten. Wil je je baby in stijl aan tafel zetten? Kies dan voor een mooie, verstelbare designstoel. Je kindje kan hier dan makkelijk inzitten tot de leeftijd van 8 jaar. Een investering die de moeite waard is!

Wiegstoel

Naast een eetstoel, is een wiegstoel ook een uitstekend idee om als geschenk op je geboortelijst te zetten. Een babywiegstoel laat je kleintje op een speelse manier kennis maken met beweging. De verschillende snelheden en zacht glijdende bewegingen kalmeren of troosten je baby. En de muziek en speeltjes zorgen voor het nodige entertainment. Zo heb jij als mama of papa je handen vrij en een momentje om te relaxen.

Kraamgeld en kinderbijslag

Tijdens de voorbereiding op de komst van je baby, zal je al snel merken dat kinderen geld kosten, zelfs voor je er hebt! Je kan je natuurlijk beroepen op de financiële ondersteuning van het kinderbijslagfonds. Zo heb je recht op een eenmalig startbedrag (kraamgeld) en een maandelijks groeipakkvoorbereiding babyet (kinderbijslag). Ga maar al snel naar de website van het kinderbijslagfonds!

Voorbereiding komst baby

Er zijn natuurlijk nog tal van andere manieren om je voor te bereiden op de komst van je baby. Zo zijn er gratis geschenkpakketten of -dozen met informatie over borstvoeding, gezondheid en zwangerschap. Daarnaast bevatten de dozen ook staaltjes, producten of kortingsbons. Je kan de dozen aanvragen bij je gynaecoloog, het ziekenhuis of je apotheker.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *