fbpx

Hoe Amnesty International opzeggen?

Het opzeggen van een abonnement bij Amnesty International is makkelijker gezegd dan gedaan. De goededoelenorganisatie heeft er namelijk een handje van om het bestaande leden lastig te maken om hun lidmaatschap op te zeggen en hun donaties stop te zetten. Dat heeft Amnesty International gemeen met veel andere goede doelen, die er vaak alles aan doen om nieuwe leden te werven, wat vaak snel en gemakkelijk kan, maar de opzeggingsprocedures heel ingewikkeld en langdradig maken. Dat zorgt ervoor dat veel leden die twijfelen over hun lidmaatschap uiteindelijk toch maar besluiten van opzeggen af te zien, omdat ze het gedoe willen vermijden. In dit artikel leggen we je daarom uit hoe je het beste op kunt zeggen bij Amnesty International.

Laat je geen schuldgevoelens aanpraten

De medewerkers van de callcenters van Amnesty International zijn over het algemeen goed getraind. Dat betekent niet dat ze aan jou de beste dienstverlening willen geven, maar dat ze een rits aan antwoorden paraat hebben om je ervan te overtuigen alsnog je lidmaatschap voort te zetten. Wat dat betreft hebben ze veel gemeen met de callcentermedewerkers van bijvoorbeeld telecomoperatoren, die er ook geen enkel probleem mee hebben om opzeggingen te traineren.

Veelgebruikte tactieken bij callcentermedewerkers van goede doelen om bellers te overtuigen toch niet op te zeggen, draaien om het aanpraten van schaamte en schuldgevoelens. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van psychologische trucjes waarbij je alsnog akkoord zou kunnen gaan met bijvoorbeeld een verminderde maandelijks of jaarlijkse donatie.

Wanneer je telefonisch je opzegging wilt doorgeven, is het daarom belangrijk dat je onthoud dat je het volste recht hebt om het lidmaatschap stop te zetten. Denk je anders ook in dat de medewerkers vooral jou ervan willen overtuigen om lid te blijven, omdat ze hier zelf belang uit halen. Zonder contributies kunnen hun salarissen immers niet betaald worden.

Voorkom kopzorgen en besteed het opzeggen uit

Gelukkig bestaat er een dienst die je hiermee kan helpen. Tegen een kleine vergoeding nemen zij je de moeite uit handen om succesvol je abonnement op Amnesty International op te zeggen. Dat bespaart je tijd en moeite.

  • Ga naar de website van Opzeggen.be voor het opzeggen van je Amnesty International lidmaatschap.
  • Vul je persoonlijke informatie in, waaronder je naam en adresgegevens.
  • Kies een van de verschillende betaalwijzen voor de opzeggingsvergoeding van €5,95.
  • Voer het e-mailadres in waarop je de bevestiging wenst te ontvangen.
  • Klik op de knop ‘Verstuur mijn opzegging’ en je bent klaar!
The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *