fbpx

Hoe veilig gamen met jouw smartphone: 5 handige tips!

Ben je iemand die graag Tetris, online blackjack, Minecraft of roulette online speelt met jouw smartphone, dan weet je maar al te goed hoe belangrijk veilig gamen is. Je wilt namelijk dat jouw spelaccount, persoonlijke informatie en eventueel zelfs financiële gegevens beschermd blijven. Als je de veiligheid niet vooropstelt tijdens het spelen, dan stijgt de kans op hacking en diefstal van jouw gegevens. Om dit te voorkomen moet je onze onderstaande tips toepassen. Deze vijf tips zorgen er namelijk voor dat je altijd beschermd kunt gamen met jouw smartphone. Ontdek ze hier en speel daarna veilig jouw favoriet spel!

Installeer antivirus-software

Tegenwoordig doen veel hackers zich voor als legale bedrijven die hun smartphone-games aanbieden. Als je deze spellen downloadt, dan kunnen die hackers eenvoudig via die games jouw (smartphone-)gegevens stelen. Om dit tegen te gaan, is het niet alleen belangrijk dat je alleen maar games downloadt van een website en/of app store die je vertrouwt, maar ook dat je antivirus-software installeert. Deze software voorkomt dat malware, virussen, Trojaanse paarden of onbetrouwbare gaming apps jouw smartphone binnendringen.

Kies sterke- en unieke gebruiksnamen en wachtwoorden

Of je nu een gedownloade game of via een spelwebsite speelt, je moet altijd een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken. Het is van cruciaal belang dat je hiervoor je tijd neemt, want als je niet zorgvuldig jouw naam en wachtwoord kiest, dan stijgt de kans op hacking. Zorg ervoor dat jouw gebruikersnaam nooit jouw voor-en achternaam bevat, maar dat je in de plaats daarvan kiest voor de naam van een fictief personage. Als het op vlak van gaming-wachtwoorden aankomt, is het belangrijk dat je een sterk- en uniek wachtwoord aanmaakt. Een sterk wachtwoord bevat niet alleen letters, maar ook cijfers en speciale tekens. Zo’n paswoord is moeilijker te raden dan een wachtwoord zoals ‘paswoord1!’ of ‘wachtwoord1!’. Het is ook belangrijk dat je voor elk game-account een uniek wachtwoord kiest. Zo voorkom je dat, als hackers jouw wachtwoord toch kraken, al jouw spelaccounts gehackt worden.

Gebruik 2-staps verificatie

Jouw gebruikersnaam en wachtwoord helpen met het beveiligen van jouw account. Hoewel die gegevens al voor een stevige bescherming zorgen, raden wij toch aan om, indien mogelijk, nog een extra beveiliging toe te voegen. Die beveiliging kan bijvoorbeeld het ingeven van een pincode, het invoeren van een antwoord op een beveiligingsvraag of het selecteren van een bepaald getal zijn. Hierdoor ontstaat er een tweestapsverificatie en wordt het voor hackers nog moeilijker om jouw spelgegevens via jouw smartphone te stelen.

Blijf op je hoede voor phishing

Het is ook belangrijk om op jouw hoede te blijven voor phishing. Heb je een nieuwe game-app gedownload op jouw smartphone? Dan zul je naar alle waarschijnlijkheid een paar e-mails krijgen in verband met die applicatie. Ga altijd na of de gekregen e-mail legitiem is en geef nooit jouw spelgegevens of financiële informatie door via e-mail, sms of telefoon. Open ook nooit URL’s die van een onbetrouwbare bron komen.

Hou jouw smartphone altijd up-to-date

Om jouw telefoon optimaal te beschermen, moet je het spelapparaat up-to-date houden. Voer daarom altijd de nodige updates uit. Meestal draait jouw smartphone op het iOS besturingssysteem en dat systeem wordt regelmatig geüpdatet door de makers. Zo’n software-update zorgt voor extra beveiliging en om het gamen nog veiliger te maken, moet je het besturingssysteem en de eventuele applicaties bijwerken wanneer aangegeven. Wil je weten hoe je het iOS-besturingssysteem van jouw smartphone kunt updaten? Lees dan zeker dit artikel voor meer informatie daarover!

Nog meer tips die je in het achterhoofd moet houden

Er zijn natuurlijk ook nog enkele andere tips die je kunt gebruiken tijdens het gamen. Zo raden wij aan om een VPN-verbinding aan te maken en om een betrouwbare beveiligingsoplossing te kiezen voor tijdens het gamen.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *