fbpx

Hoe apps in mappen zetten op je iPhone?

Miljoenen apps zijn er in de AppStore terug te vinden. Je kan er je iPhone volledig mee vol zetten. En dan zou het handig zijn om bepaalde apps te groeperen en in mappen te zetten om het overzicht te bewaren. Zo kan je bijvoorbeeld alle apps rond sociale media (Facebook, Twitter, Instagram, …) bij elkaar zetten of alle game-apps bij elkaar zetten. Je kan zelf kiezen welke apps je bij elkaar zet, hoe je de mappen noemt en hoeveel mappen je aanmaakt. Alles staat dan netjes bij elkaar en je hoeft niet te lang te zoeken waar je die ene app ook alweer staat. We tonen hieronder hoe je mappen moet aanmaken op je iPhone:

Stap 1: laat je apps trillen

Hou je vinger op een willekeurige app tot deze begint te trillen. Alle andere apps trillen nu ook. In dit voorbeeld houd ik Safari ingeduwd en ga ik deze in een map steken samen met de Muziek-app.

Je ziet bij sommige apps een kruisje in de linkerbovenhoek van de app verschijnen. Dit zijn apps die je kan verwijderen van je iPhone. De apps die dit kruisje niet hebben, kunnen niet van je iPhone verwijderd worden.

Stap 2: apps slepen

Sleep nu de apps die je samen in een map wilt plaatsen bij elkaar. Dat doe je door een app ingedrukt te houden en deze app boven een andere app te houden. Door de apps boven elkaar te houden, zie je een grijs kadertje rond de onderste app. Laat nu de app los. Als je de app hebt losgelaten, vergroot automatisch de grijze kader rondom de twee apps.

Stap 3: map benoemen

Je ziet nu de twee apps in een map zitten. Je kan eenvoudig de naam van de map wijzigen door op het kruisje te duwen naast de huidige naam van de map. Je kan de map nu zelf een naam geven.

Stap 4: Home-button

Druk op de Home-button om het trillen van de apps te stoppen. Je kan nu geen apps meer verzetten. Als je nogmaals op de Home-button duwt (of je tikt ergens rond de grijze kader) dan sluit de map zich. Je ziet nu dat er een map is aangemaakt met de naam die je zelf hebt gegeven.

iphone-apps-mappen

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *