fbpx

Hoe begin je een eigen webshop?

Het is de droom van veel mensen, slapend rijk worden met een eigen webshop. Door de hoge concurrentie die er tegenwoordig heerst op internet is dit echter nog niet zo makkelijk. Je moet er dus ook wel eerst voor werken. Er zijn veel dingen waar je rekening mee dient te houden bij het beginnen van een eigen webshop. We sommen er hier enkele op:

Het idee

Het opbouwen van een webshop begint allemaal bij een idee. Wat ga je verkopen op de webshop en waarom zullen consumenten dit op jouw webshop gaan kopen? Een goed idee is noodzakelijk om succesvol te worden met je webshop. Wanneer je het klein aanpakt is het verstandiger om een product(groep) te pakken met weinig concurrentie (niche).

Een volledig eigen webshop of gebruikmaken van een bestaand netwerk?

Er zijn meerdere soorten verdienmodellen waarmee geld valt te verdienen op het internet. Wanneer je kiest voor een webshop bestaat er ook nog de keuze tussen het zelf aantrekken van bezoekers, of gebruikmaken van andermans netwerk. Voor het aantrekken van eigen bezoekers is enige kennis over online marketing nodig, de webshop moet echter vindbaar zijn. Wanneer deze kennis niet aanwezig is kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van het netwerk van bijvoorbeeld Coolblue, Bol of Zalando.

Hoe kun je de logistiek regelen?

Wanneer de webshop net bestaat zal je waarschijnlijk weinig bestellingen binnenkrijgen. Op dit moment kun je zelf de bestellingen elke week of maand nog naar het postkantoor brengen, om het vervolgens op te sturen. Wanneer de webshop groter wordt en de bestellingen binnenstromen kan de logistiek een probleem worden. Om elke dag één, of meerdere keren naar het postkantoor te rijden is ook niet fijn. Gelukkig is hier een oplossing voor, je kunt namelijk je webshop logistiek uitbesteden. Hierdoor houd je tijd over voor andere dingen, bijvoorbeeld het verbeteren van de webshop. Ook scheelt het een heleboel stress.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

1 gedachte over “Hoe begin je een eigen webshop?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *