fbpx

Hoe handelen bij een auto-ongeluk?

Het is natuurlijk ontzettend vervelend om een auto-ongeluk mee te moeten maken, maar wat moet je nou doen net na het ongeluk, en wat komt er allemaal bij kijken.

Veiligheid

Zorg er als eerste voor dat je jezelf in veiligheid brengt. Doe dit samen met degene waarmee je een aanrijding hebt gehad. Dit kan zijn door met je auto aan de kant te gaan staan en zelf naast de
vangrail te staan. Zorg ervoor dat je rustig met de andere partij in gesprek gaat over hoe het ongeluk nu gebeurde en om te vragen of er geen gewonden zijn gevallen. Een aanrader is om voor de zekerheid toch de EHBO-trommel er even bij te pakken en goed te controleren of alle betrokkenen gezond zijn. Mocht het toch ernstig zijn dan kun je gelijk ingrijpen en zo misschien nog wel extra
ellende voorkomen. Schakel eventueel hulpdiensten in als je denkt dat het nodig is. Deze zijn hiervoor getraind en opgeleid. Zo wordt deze situatie ook op een goede en veilige manier opgelost.

Bel je verzekeringsmaatschappij

Het beste is om meteen na de botsing een schadeformulier in te vullen. Dit omdat het nu nog vers in je geheugen zit, en je nu nog precies aan kan geven wat er op die plek voor verkeersregels gelden. Heeft de andere partij er een of meerdere overtreden kun je dit gelijk aangeven op het formulier. Zo voorkom je dat je onvolledig bent in je schadeformulier. Dit kan je een hoop geld schelen. Bel ook gelijk je verzekeringsmaatschappij want zij kunnen jou ook verder helpen als je niet meer weet wat je moet doen. Zorg er dus ook altijd voor dat je dit nummer in je telefoon hebt staan. Dan kun je als er iets is altijd bellen.

Je auto repareren

Zorg ervoor dat je onderdelen die in de weg zitten of die los kunnen raken verwijderd. Dit om te  voorkomen dat je na de botsing ook nog andere auto’s beschadigd. Kun je wel in een keer wegrijden zorg er dan voor dat je de auto naar de garage brengt om hem na te laten kijken door een vakman. Mocht er een klein sterretje in je ruit zitten, of een hele grote barst laat je autoruit vervangen. Zo ga je elke dag veilig op pad en heb je niet de kans dat je ruit nog verder inscheurt of breekt. Ook is het goed om als je de garage binnenloopt gelijk even te vragen naar wat het ongeveer kan gaan kosten. Dan kun je hier je verzekeringsmaatschappij over bellen om dit door te geven.

De beste raad die we kunnen meegeven is uiteraard: wees voorzichtig en probeer auto-ongelukken te voorkomen!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *