fbpx

Hoe bestel je online auto onderdelen?  

Tegenwoordig kunt u alles online bestellen. Dit is ontzettend makkelijk, u kunt immers het hele internet afzoeken waardoor de kans groot is dat u vindt wat u zoekt. Sommige dingen wilt u echter niet verkeerd bestellen, zoals bijvoorbeeld auto onderdelen. Daarom hebben wij voor u deze tips op een rij gezet om online passende onderdelen te bestellen voor uw auto.  

Waarom online auto onderdelen kopen?  

Uw auto heeft veel systemen die elk hun eigen functie hebben. Sommige van deze systemen slijten sneller dan andere, denk aan uw remmen, het roetfilter of de bougies. De meeste mensen laten hun auto onderhouden door een monteur en kopen de onderdelen via de garage. Dit kan echter nadelen hebben. 

Garagisten zijn afhankelijk van hun leveranciers voor de levering van onderdelen. Daarnaast weet u niet altijd waar een onderdeel vandaan komt en wat de kwaliteit is. Soms wordt betaald u zelfs een meerprijs voor de onderdelen als u die bij uw garage koopt. Dit kunt u allemaal vermijden door zelf uw onderdelen te kopen. Zo heeft u inzicht in de prijs en kwaliteit van uw onderdelen. U moet dan natuurlijk wel weten wat het juiste onderdeel is. 

Het juiste onderdeel vinden 

Het is belangrijk om het juiste onderdeel voor uw auto te kiezen. Laten we een roetfilter als voorbeeld nemen. Dit onderdeel filtert roetdeeltjes uit de uitlaatgassen van dieselauto’s. Het zit in de uitlaat gemonteerd, en de vorm verschilt daardoor ontzettend tussen verschillende automodellen. 

Er zijn een aantal manieren om het juiste onderdeel voor uw auto te vinden. Zo kunt u zoeken op OEM nummers. OEM staat voor Original Equipment Manufacturer. Dit nummer wordt door de originele fabrikant aan het onderdeel toegekend. Een vervangend onderdeel met dezelfde afmetingen heeft hetzelfde OEM-nummer. U vindt dit nummer vaak op het onderdeel zelf, bestaande uit een reeks letters en cijfers. Als u een OEM nummer heeft gevonden, kunt u hiermee zoeken op Winparts.be om onderdelen van verschillende merken te vinden met dezelfde afmetingen. 

Op sommige websites kunt u uw automerk, model en bouwjaar invoeren om passende onderdelen te vinden. Bij Winparts.be kunt u zelfs het chassisnummer invoeren voor extra zekerheid. Zo ziet u gemakkelijk welke onderdelen geschikt zijn voor uw auto. 

Sommige merken bieden originele kwaliteit, terwijl andere merken een betere prijs voor lagere kwaliteit bieden. Houd er rekening mee dat goedkopere onderdelen vaak sneller slijten. Als een onderdeel lastig te vervangen is, kan het voordeliger zijn om voor de duurdere variant te kiezen. Op de lange termijn bespaart u dan op arbeidskosten. Als uw auto echter vrij oud is, kunt u ook kiezen voor een goedkoop onderdeel. 

Auto onderdelen kopen 

Onderdelen bestelt u gemakkelijk en snel online bij Winparts. Of u een roetfilter zoekt, rem onderdelen of accessoires voor uw auto, wij bieden een groot assortiment zodat u veel keuze heeft. Door uw voertuiggegevens of chassisnummer in te voeren vindt u gemakkelijk onderdelen die passen op uw auto. Met onze complete informatie, deskundige klantenservice en snelle levering, willen wij u de regie geven over uw auto onderhoud.  

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *