fbpx

Hoe aders zichtbaar maken?

Hoe kan ik mijn aders zichtbaar maken op bijvoorbeeld armen? Het is een vraag die menig bodybuilder of fitnesser zich wel eens stelt. We leggen uit hoe u dat doet:

Stap 1 – Neem geen vocht op: Wanneer je lichaam uitgedroogd is, tekenen je spieren en aders zich extra zichtbaar af onder het huidoppervlak. Zo is het geen geheim dat acteurs voor actiefilms tot wel 36 uur voor de opnames niets meer drinken om ervoor te zorgen dat hun aders en spieren zich extra uitgelijnd aftekenen.
Stap 2 – Verlies vetpercentage: Bij mensen met een laag vetpercentage zijn aders goed zichtbaar. Concreet kan u het vetpercentage bijvoorbeeld doen dalen door cardiotraining of looptraining.
Stap 3 – Train met gewichten: Tijdens de training met gewichten stijgt de bloeddruk en komt er meer plasma in de gedeeltes rond de getrainde spieren. Als gevolg van deze zwelling, worden aders naar voor in de huid geduwd. Zoals in stap 1 aangehaald, zijn dergelijke aders extra goed zichtbaar bij mensen die substantieel minder vet hebben.
Stap 4 – Drijf de temperatuur op: Al gemerkt dat je aders zichtbaarder zijn in een warme kamer dan wanneer je buiten in de kou staat? Dat is geen toeval, ook warmte is een externe factor die ervoor zorgt dat deze zich meer aftekenen.
Stap 5 – Wees je hiervan bewust: Op basis van de vorige 3 stappen zullen je aders meer zichtbaar zijn, maar wees je ervan bewust dat dit noch goed noch slecht is, het is gewoon het resultaat van een fysiek mechanisme waarbij het lichaam uitdroogt en de bloeddruk wordt verhoogd.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

2 gedachten over “Hoe aders zichtbaar maken?”

    1. Bij mensen met een laag vetpercentage die weinig vocht vasthouden, is de kans groot dat aders altijd zichtbaar zijn. Een hoge kamertemperatuur en krachttraining kunnen aders nog extra in de verf zetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *