fbpx

Hoe blauwe vinkjes uitschakelen in WhatsApp?

Hoe blauwe vinkjes uitschakelen in WhatsApp? De blauwe vinkjes ofwel leesbevestigingen zijn een handig hulpmiddel op WhatsApp om te zien of de andere persoon jouw bericht al dan niet heeft gelezen. In eerste instantie zijn de vinkjes naast je bericht grijs, dat wilt zeggen dat het bericht afgeleverd is. Wanneer het dan gelezen wordt dan verandert de kleur naar blauw. Heel veel mensen worden ongeduldig als ze geen antwoord krijgen terwijl ze blauwe vinkjes zien naast hun berichten… Je hebt het ongetwijfeld al meegemaakt: “Waarom heb je nog niets teruggestuurd???” Klinkt, herkenbaar, niet? Wel, er bestaat een manier om deze vinkjes af te zetten. En we tonen het hier!

stap 1

Ga naar instellingen van je WhatsApp en klik op Account.

IMG_3193

 

stap 2

Klik verder op Privacy.

IMG_3194

stap 3

Vink nu “leesbewijzen” af.  En that’s it! 🙂

IMG_3196

Opgelet 1

Als je dit afzet dan kan je ook geen leesbewijzen zien van anderen. Dus zowel jij als je gesprekspartner krijgen geen leesbevestigingen of blauwe vinkjes te zien. Je krijgt wel nog 1 groen vinkje te zien als je bericht is afgeleverd. Als het gelezen is krijg je dus niets te zien.

Opgelet 2

In een groepsgesprek kunnen de blauwe vinkjes niet uitgeschakeld worden.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *