fbpx

Hoe de beste gaming pc samenstellen?

Wil je je eigen gaming pc samenstellen? Dan denk je best eens na over welke configuratie je wil. Er is een ruime keuze aan onderdelen en ook de opties zijn quasi onbeperkt. De ideale gaming pc functioneert optimaal. Wij leggen hieronder uit waarop je zeker moet letten.

Processor, geheugen en grafische kaart

Wil je een unieke gaming pc die al jouw games moeiteloos kan draaien? Dan is het belangrijk dat deze 3 elementen goed in balans zijn met elkaar: de processor, het geheugen en de grafische kaart. Die onderdelen zijn namelijk cruciaal voor de prestaties van jouw gaming machine. Indien deze onderdelen niet helemaal in balans zijn, zal je last ondervinden van een zogenaamde bottleneck. Dat wil zeggen dat 1 van de 3 onderdelen trager is dan de andere. Bijgevolg zullen sommige van je games minder goed speelbaar zijn. Kies dus voor een snelle processor, voldoende werkgeheugen en een krachtige videokaart. Zo creëer je gegarandeerd de ultieme gaming pc!

Moederbord

Het moederbord beïnvloedt de prestaties van je gaming pc niet enorm maar toch is het een belangrijk onderdeel. Wil je dus een stabiele gaming pc samenstellen, zorg er dan voor dat je een moederbord kiest met voldoende aansluitingen voor alle onderdelen die je wil gebruiken. Meestal staat een duurder moederbord garant voor meer aansluitingen en meerdere mogelijkheden dan een goedkopere versie.

Behuizing

Ga je je gaming pc samenstellen, dan begin je meestal bij de behuizing. Hecht je belang aan een bepaalde uitstraling? Kies dan voor een stijlvolle behuizing. Maar ook iets opvallender als verlichting is mogelijk. Tip: neem een grotere behuizing zodat alle warmte goed kan worden weggevoerd.

SSD opslagcapaciteit en harde schijf

Bij het samenstellen van je gaming pc, kan je kiezen voor een SSD of een harde schijf. Persoonlijk raden wij een SSD aan omdat je zo veel sneller games kan laden. Het beïnvloedt zelfs de prestaties van je games. Dit komt o.a. omdat er bij een SSD, flashgeheugen wordt gebruikt en alles veel sneller gaat dan bij een harde schijf.

Overige onderdelen

Naast de processor, het geheugen, de grafische kaart, het moederbord, de behuizing en de opslagcapaciteit, dien je ook rekening te houden met andere onderdelen. Zo moet je ook denken aan een besturingssysteem, voeding, processorkoeler, settings, software … Indien je voor het eerst een gaming pc gaat samenstellen, laat je dan zeker adviseren door een expert!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *