fbpx

Hoe ecologisch verantwoord shoppen?

Hecht jij belang aan duurzaamheid en ecologie? En probeer je daar bewust op te letten wanneer je verzorgingsproducten, textiel, speelgoed en spullen voor je kids shopt? Dan kan je in dit artikel vast nog tips ontdekken die je nog niet kende. Lees snel verder!

No plastic

Zo min mogelijk spullen met verpakkingen kopen, is een goede manier om ecologisch te shoppen. Zo kan je tegenwoordig vlotjes shampoo en doucheproducten kopen in de vorm van een bar. Je geniet van natuurlijke ingrediënten en duurzaam geproduceerde en verpakkingsvrije items. Je vindt shampoo bars en douche of body bars in shops als Dille & Kamille, Shampoobars …

Biologisch katoen en bamboe textiel

Ondergoed, slaapkledij en loungewear moet goed zitten. En daar hoort dan een prettig stofje als bamboe of zacht, biologisch katoen bij. Beddengoed- en slaapkledijfabrikant Snurk gebruikt voor zijn items enkel biologisch katoen. Want dat zit lekker, en verkleint de impact op het milieu. En ook Bamboo Basics hecht belang aan duurzaamheid. Je shopt er het beste ecologische ondergoed! Wist je dat de productie van bamboe textiel 80% minder belastend is voor het milieu dan de productie van traditionele textielsoorten? Bovendien is dit stofje zijdezacht en super comfortabel!

Duurzaam toiletpapier

Heb je al gehoord van duurzaam wc-papier? Het bestaat! Bij The Good Roll, shop jij ecologisch toiletpapier, van 100% Europees gerecycleerd papier. Zonder kleur- en geurstoffen en zonder chloor. Ook milieuvriendelijk keukenpapier en tissues vind je in hun aanbod.

Speelgoed

Zoek je leuke decoratie om de kidskamer in te richten? Gaat je voorkeur uit naar duurzaam, houten speelgoed dat langer meegaat dan plastic items? Neem dan een kijkje bij Blaboom en Kids with flair. Bij deze duurzame conceptstores vind je speelgoed, verzorgingsproducten, deco, textiel … Kortom: hier kan je ecologisch shoppen voor het hele gezin!

Maaltijdboxen

Ecologisch shoppen op het vlak van cosmetica, verzorgingsproducten, ondergoed, kleding en speelgoed: check! En hoe zit het met je voeding? Heb je al eens een veggie box besteld bij Veganbox? Hiermee help je het milieu ook een handje. De maaltijdboxen worden samengesteld op basis van lokale, biologische en seizoensgebonden producten. En die zorgen voor een lagere CO2-uitstoot. Bovendien bespaar je flink wat geld door enkele dagen per week veganistisch te eten!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *