fbpx

Hoe de delete knop op een Mac terugvinden?

Waar staat de delete toets op mijn Mac? Hoe kan ik de delete knop op mijn nieuwe Macbook terugvinden? Help, er staat geen delete knop op het toetsenbord van mijn Mac? Wat nu gedaan?

Mensen die gewoon zijn van te werken met de “good old” delete toets van een pc toetsenbord, panikeren bij het aanschouwen van hun Mac toestenbord (hetzij vast toetsenbord van een MacBook hetzij los toetsenbord van hun iMac). In eerste instantie is hierop immers geen delete terug te vinden. Ze moeten dus telkens een lettertje verschuiven om iets te kunnen verwijderen wat ze meteen met de delete knop hadden kunnen doen.

Er staat dan wel geen aparte delete knop op een Mac, met een toetsencombinatie kan je wel hetzelfde effect kopiëren. Heel eenvoudig door samen volgende toetsen in te drukken: “fn” + “backspace”. Dit werkt hetzelfde als delete. Makkelijk, toch?

Op sommige (oudere) toetsenborden van Apple zit er wel nog een delete knop. Hierbij hoef je dus niet de fn-toets in te drukken.

delete-knop-mac

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *