fbpx

Hoe DIY-goodiebags voor je event maken?

Evenementen bieden een uitstekende gelegenheid om nieuwe contacten te leggen, bestaande relaties te versterken en je zakelijke horizon te verbreden. Maar hoe maak je die ervaring net iets spectaculairder? Het antwoord is simpel: DIY-goodiebags. Het kleine maar persoonlijke geschenk voegt een unieke touch toe aan het evenement. Hier vind je alvast inspiratie om zelf de perfecte bag samen te stellen. 

1. Planning is key

Voordat je aan de slag gaat met het samenstellen van de bags, is het belangrijk om een plan te hebben. Denk na over je budget en het aantal gasten op je evenement. Dit zal je helpen bij het bepalen van de juiste hoeveelheid goodies en materialen die je nodig hebt.

2. Kies de juiste goodies

Hierna komt het leuke gedeelte: het uitkiezen van de goodies. Overweeg de interesses van je doelgroep en zorg ervoor dat de inhoud relevant is voor je evenement. Hier zijn enkele ideeën:

  • Gepersonaliseerde pen en notitieblok voor professionele aantekeningen
  • Lekkere traktaties zoals chocolade of koekjes
  • Sleutelhangers met je bedrijfslogo
  • Promotieproducten zoals stickers of magneten

3. Personaliseer je goodiebags

Eén van de leukste aspecten van DIY-goodiebags is de mogelijkheid om ze te personaliseren. Voeg een persoonlijke touch toe door de tasjes te bedrukken met je bedrijfslogo of een speciale boodschap voor je gasten. Bijvoorbeeld een handgeschreven bedankbriefje of een visitekaartje met contactgegevens versterkt banden. Daarnaast kunnen de goodies zelf een persoonlijk accent bevatten zoals een waterfles met naam. Het maakt het geschenk niet alleen uniek, maar ook memorabel.

4. Creatieve verpakking

De verpakking is net zo belangrijk als de inhoud. Kies voor creatieve en aantrekkelijke verpakkingen zoals opvallende zakjes, dozen of linten. Het oog wil ook wat, dus dit zal zeker de aandacht van je gasten trekken.

5. Voeg nuttige informatie toe

Naast goodies, is het een goed idee om nuttige informatie aan je goodiebags toevoegen zoals een programma van je netwerk evenement, een plattegrond van de locatie en relevante contactgegevens. Dit helpt je gasten om het meeste uit hun dag te halen.

6. Maak het interactief

Je DIY-goodiebags echt onderscheiden van de gewoonlijke? Voeg een interactief element toe zoals een QR-code die naar een online enquête of een exclusieve kortingsbon leidt. Dit betrekt je gasten meteen en moedigt hen aan om deel te nemen aan het evenement. 

7. Verdeel ze met zorg

Je hebt de goodiebags natuurlijk niet samengesteld met zoveel zorg, om ze hierna op een slechte manier uit te delen. Let er op dat elke gast er één ontvangt en neem de tijd om met hen te praten. Dit persoonlijke contact is van grote waarde bij het opbouwen van zakelijke relaties.

8. Vraag om feedback

Probeer aan het einde van het evenement zoveel mogelijk feedback te verzamelen over de goodiebags. Wat vonden de gasten leuk? Wat kan er verbeterd worden? Deze inzichten kunnen je helpen om ze voor toekomstige evenementen nog beter te maken.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *