fbpx

Hoe een gentleman zijn?

Hoe gedraag je je als een gentleman? Het is een vraag die meniger man zich wel eens stelt. Want een gentleman zijn staat gelijk aan het respect van een vrouw winnen. Een gentleman is dan ook anders dan de meeste mannen. En dat is net wat hem eruit zal laten springen. Heb je zelf een date met een vrouw en wil je een onuitwisbare indruk nalaten? Wel, garanties op succes kan niemand je geven, ze blijven immers moeilijk te doorgronden en elke combinatie van mensen is anders. Maar met dit stappenplan kom je ongetwijfeld al een heel eind:

Vooraf – Stap 1: Kledij en hygiëne
Een gentleman weet zich stijlvol naar de gelegenheid te kleden. Kies dan ook niet voor een loszittend t-shirt in combinatie met een baseballcap, maar ga voor eenvoud en stijl. Een kostuum of jeans gecombineerd met een kostuumvest doen het altijd goed, op voorwaarde dat ze bij je persoonlijkheid passen. Je mag er niet als een sandwichbord gaan uitzien waar op staat: “ik heb geen idee waarom ik dit draag”. Zorg er in de eerste plaats voor dat je je goed voelt in je outfit. Zorg daarnaast voor een fris gewassen en geschoren look. Je zal je niet alleen goed in je vel voelen, maar dat ook onbewust uitstralen naar de buitenwereld toe.

Vooraf – Stap 2: Zorg voor een kleine attentie
Neeeee daarmee bedoelen we zeker niet dat je haar moet gaan overladen met peperdure cadeaus, maar een kleine attentie als een roos of kaartje, laat een vrouw de komende dagen eraan herinneren dat ze speciaal is voor jou. Doe zoiets natuurlijk enkel als ze dat ook daadwerkelijk voor je is.

Stap 3: Hou de deur open voor een vrouw
Of het nu gaat om de deur van een wagen of de deur van een restaurant/bar, er is 1 gouden regel: Hou ze open. Het open houden van een deur getuigt van respect. Respect dat jij op jouw beurt zal terug krijgen.

Stap 4: Begroeting en lichaamstaal
Begroet mensen met de nodige charme en vriendelijkheid. Denk maar aan hoe James Bond iemand begroet: zelfzeker en daardoor meteen indruk makend. Basisregel daarbij is om steeds oogcontact dient te houden en een charmante glimlach tevoorschijn tovert. Begroet je onbekenden? Zeg dan iets als: “Aangename kennismaking, mijn naam is…”. Zoiets komt vanzelf al veel beter over dan “yo yo,alles kits?”. Ook een complimentje bij de begroeting kan wonderen doen. 5 Simpele woorden als “Je ziet er mooi uit vandaag”, kan voor de andere persoon de dag in kwestie ook meteen veel mooier maken.

Stap 5: Hou een paraplu open en help met bagage
Is een andere persoon zwaar geladen met zakken of bagage? Stel dan spontaan voor om het van haar over te nemen. Zegt ze dat het niet hoeft, ga dan ook niet aandringen, maar het feit dat je het hebt voorgesteld betekent al heel wat. Ook als het regent, zal eender welke vrouw het appreciëren als je een paraplu mee hebt en die boven haar open houdt. Wees je ervan bewust dat een vrouw makkelijk 2 keer meer tijd heeft gestoken in de voorbereiding en meer aandacht besteedt aan hoe ze eruit ziet dan jij. Ook het spontaan aanbieden van je arm waaraan ze zich kan vasthouden als jullie ergens naartoe wandelen, wordt als een zeer charmant gebaar gepercipieerd.

Stap 6: Plaats de andere persoon centraal en luister actief
In een gesprek, plaats je de andere persoon centraal. Stel gerichte vragen over haar dagelijks leven, de sporten waar ze van houdt, de muziek die ze graag beluistert, films die ze graag bekijkt, reizen die ze nog wil maken, plaatsen waar ze graag uitgaat,… En pik in op wat ze zegt. Het toont aan dat je actief aan het luisteren bent.

Stap 7: Verlaag je nooit tot vulgariteit
Loopt het gesprek helemaal anders dan je had gedacht en gedraagt de andere persoon zich onvriendelijk of onrespectvol? Dan nog hou jij als gentleman de eer aan jezelf en laat je je niet verleiden om je te verlagen tot een gelijkaardig niveau. Want jij weet natuurlijk dat onrespectvol gedrag van de andere meer zegt over haar dan over jou. Geef aan dat je je klaarblijkelijk in haar vergist hebt.

Stap 8: Wacht tot iedereen bediend is
Een gentleman weet dat hij wacht tot iedereen aan tafel van drank of een maaltijd is voorzien vooraleer hij eraan begint. Eigenlijk is het meer een kwestie van elimentaire beleefdheid, maar toch houdt niet iedereen zich eraan.

Op het einde – stap 9: Stel voor de rekening te betalen
Puur omwille van het principe. In deze wereld van tweeverdieners zal de vrouw in veel gevallen als tegenvoorstel aanbieden om de rekening in 2 te delen, maar je hebt het dan toch maar mooi voorgesteld.

Op het einde – Stap 10: Wandel mee tot aan de wagen of regel haar een taxi
De wandeling terug naar haar wagen na een date is voor een vrouw soms een huiveringwekkend vooruitzicht. Jij langs jouw kant wil je ook niet inbeelden na de date dat je haar niet meer hoort omdat er iets met haar gebeurd is terwijl ze terugging. Stel daarom altijd voor om mee terug te wandelen tot aan haar wagen en ga nadien zelf naar jouw wagen. Je denk nu misschien dat je 5 minuten zal verliezen, wel ik kan je meegeven dat je er in veel gevallen net een volgende date zal mee verdienen.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *