Hoe een reactie op Instagram verwijderen?

Met Instagram kan je leuke foto’s en video’s delen met je vrienden. Zij kunnen deze berichten van jou leuk vinden en er bovendien op reageren. Soms gepast maar soms ook (heel) ongepast. En dan is het handig om deze reacties te kunnen filteren. Zeker als je foto’s door iedereen kunnen bekeken en becommentarieerd worden. We tonen hieronder hoe je een reactie kan verwijderen op Instagram met behulp van een iPhone. Op overige smartphones verloopt dit gelijkaardig.

Stap 1: ga naar Instagram

Open Instagram op je iPhone.

Stap 2: ga naar je profiel

Ga nu naar je profiel. Op deze manier kan je direct de foto kiezen waarbij de reactie staat die je wenst te verwijderen.

Stap 3: selecteer de foto

Selecteer nu de foto waarop iemand een reactie heeft achtergelaten waarmee je niet gediend bent.

Stap 4: reactie aanpassen

Om de bewuste reactie te kunnen verwijderen moet je eerst op “reactie” tikken. Je kan immers niet meteen de reactie wissen.

Stap 5: overzicht reacties

Je ziet nu het overzicht van de reacties. In dit voorbeeld mijn eigen reactie die ik geplaatst heb bij het posten van de foto en nog een tweede reactie. Deze tweede reactie wil je nu verwijderen. Veeg op de reactie naar links.

Stap 6: reactie verwijderen

Door het vegen komen er twee icoontjes te voorschijn. Met het eerste kan je terugkeren terwijl het tweede voor zich spreekt. Tik op het vuilbakje om de reactie te verwijderen.

Stap 7: verwijderen bevestigen

Er wordt gevraagd of je de reactie effectief wilt verwijderen. Je kan de reactie ook verwijderen en laten rapporteren als spam of ongepast. Kies voor “verwijderen”.

Stap 8: reactie is gewist

Je ziet nu dat de reactie verwijderd is.

instagram-reactie-verwijderen

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

4 reacties

Laat een reactie na