fbpx

20 gedachten over “Hoe een tweede Facebook account aanmaken?”

 1. Hallo, dit is helaas NIET juist. Ik word elke maal geweigerd om een 2de Facebook aan te maken, ook al heb ik elke maal een nieuw e-mail adres, sturen ze mij een mail waar ik mijn identiteit moet bewijzen door middel van ID kaart scanning !!! Dit heb ik na 8x mislukte aanmeldingen dus gedaan, dan krijg ik bericht dat ik een 2de identiteit moet bewijzen, dus mijn rijbewijs mee gescand, nog steeds geen reactie van Facebook !!!!! Zelfs registratie per gsm nummer lukt niet !!!

  1. Hallo David,
   Bedankt voor je feedback en ervaring hierin. Het kan natuurlijk zijn dat Facebook, in vergelijking met vroeger toen dit zonder problemen lukte, zijn beleidsregels hierin verstrengd heeft.
   Ik zie bijvoorbeeld een reeks mensen die 2 accounts hebben > vb. 1 FB account in hoedanigheid van hun job (vb. voetballer, model) en 1 FB account voor privé, maar misschien wordt de aanmaak hiervan anno 2014 niet meer toegelaten.

   Zelf zal ik ook nog eens de proef op de som nemen, nogmaals bedankt voor je melding.

 2. Goede namiddag,
  Ik heb er vraag. Ik ben permanent verwijderd bij facebook. Ik kreeg bericht dat na 14 dagen mijn profiel definitief verwijderd is. Kan ik na die 14 dagen een nieuw account aanmaken met hetzelfde e-mailadres en profielnaam?

  1. Nick Van Ranst

   Dat kan zeker. Dit kan gewoon een nieuw account zijn en hoeft geen tweede account op jouw naam te zijn. Hoe je een FB account aanmaakt kan je hier lezen.

 3. Hallo, Ik kan wel inloggen op mijn account maar kan niet afmelden en geen berichten plaatsen of vind ik leuk posten kan ik een nieuwe Account aanmaken ?
  ik heb wel geen tweede mailadres .

  1. Dag Rita,
   Normaal is het onmogelijk dat je niet kan uitloggen of niets kan liken, heb je al getracht contact op te nemen met Facebook? Want dan lijkt me er toch een error te zijn in je account.

    1. Dat is inderdaad het geval met Facebook,als iets over een reclame van facebook zelf iets zegt krijg je straf,Alleen al het kinderlijke gedrag(krijg je straf) is vor mij een reden om deze site weghalen ware hij zoveel macht heeft,Werk met asielzoekers en het enige is Facebook,Er zijn landen facebook volkomen isoleren,dan moet een tweede hebben zodat je via weet of iemand bij terug sturen Nederland,helas gebeurd dat nogal veel of op het vliegveld zelfmoord ,zelfs op Nedrlandse bodem werkt Facebook je tegen.Het zijn maar mensen leven welke anders geaard zijn.

 4. Beste, Ik heb het tegenovergestelde probleem voor. Willen inloggen op een nieuw toestel met mijn bestaand email adres en paswoord, en ineens krijg ik een nieuw leeg profiel, zonder vrienden en foto’s. Ik weet niet wat ik kan doen om terug op mijn originele profiel te komen.

 5. Ik wil naast mijn eigen FB account deze van de triatlonclub mee beheren. Kan dit via de FB APP op mijn IPhone, zo ja, hoe?
  Bedankt voor de reactie!

  1. Nick Van Ranst

   Dag Chantal, als het een pagina is dan bestaat hiervoor een app “Pagina’s” en kan je deze makkelijk beheren.

 6. LS
  Op 23/3/ 2020 verdween plotseling de vertaalfunctie onder de berichten die ik ontvang op fb! Berichten in Thai kon ik moeiteloos vertalen in o,a, Nederlands en Engels, Van alles geprobeerd om dit weer in orde te maken. Echter zonder resultaat!
  bvd

 7. Walda Van Onckelen

  Door de aankoop van een nieuwe laptop heb ik wel mijn gewoon Facebook account, maar ik had ook een ander account voor werk. Zodat privé en werk gescheiden blijven. Nu weet ik niet hoe ik dat tweede account terug kan vinden.

 8. Een 2e account/profiel aanmaken met een nieuwe email kan prima bij Facebook, maar let wel op. Als je, zoals ik, een block hebt, en om die reden maak je een (tijdelijk) 2e account aan, dan komt Facebook even met spierballen taal om de zoek kijken. Dan dreigen zij met je geblokkeerde profiel te verwijderen, omdat zij doorhebben dat jij dezelfde bent? Kennelijk checken zij je IP adres ook bij een vermoeden. Dus, gebruik VPN of een IP Switcher in dit soort gevallen. Ja, ik weet het het, het gaat wel heel erg ver op het “vrije internet” en of dit sociale netwerk nog wel zo sociaal is, om zulke controles uit te voeren? Het is vrij, en sociaal, zolang je naar de regeltjes en pijpen van Facebook blijft dansen.

  1. Hi Rene, dat is inderdaad een terechte opmerking. En meteen ook een goede tip om dit te doen met VPN zodat je “anoniem” een tweede account op Facebook kan aanmaken.

 9. Ik heb maar liefst 3 accounts met ik denk 1 hooguit 2 mail adressen. Nooit mijn bedoeling geweest, krijg er alleen rotzooi en spam op en dacht ook gehackt te zijn. Om maar niet te sspreken over de dickpic’s en andere ellende waarmee je te maken krijgt, bah. FB wás leuk…..nu??? Ik denk het niet meer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *