fbpx

Hoe fitness abonnement opzeggen tijdens Corona?

En weer worden de maatregelen zwaarder. Waar sommigen al hoopten om eindelijk weer te kunnen fitnessen lijken we juist weer de kant op te gaan van minder mogelijkheden.

De meeste fitness abonnementen zijn ‘bevroren’; zolang de studio’s niet opengaan, betaal je ook geen abonnement. Maar hoe zit dat eigenlijk met opzeggen?

Sommige fitness studio’s willen dat je persoonlijk op komt zeggen. Maar dat kan nu dus niet, want dezelfde studio’s zijn gesloten. Laten we eens een voorbeeld nader bekijken. NRG Fitness opzeggen, hoe doe je dat? In de algemene voorwaarden staat dat je alleen kunt opzeggen door het maken van een persoonlijke afspraak. Maar navraag leert dat ook een schriftelijke opzegging via opzeggen.be wordt verwerkt. Ondanks grote moeite om omzet te genereren, worden opzeggingen gewoon verwerkt door NRG Fitness.

Hetzelfde geldt voor Basic-Fit opzeggen. Ook als je een abonnement hebt bij Basic-Fit, dan nog kun je dit abonnement op ieder gewenst moment opzeggen. Eenvoudig via de app of via een opzegservice.

Voor alle abonnementen geldt wel, opzeggen kan pas als de contracttermijn is verlopen. Heb je dus in februari 2020 een abonnement afgesloten voor een jaar en is het abonnement 8 maanden bevroren geweest vanwege Corona (en heb je dus ook niet betaald in deze maanden), dan moet je deze 8 maanden optellen bij de contracttermijn. Deze termijn gaat weer lopen zodra de fitness studio’s weer open gaan. Ook al heb je dan misschien helemaal geen zin meer om te fitnessen, jouw jaarcontract blijft gehandhaafd.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *