Hoe foto’s terugvinden in Finder op je Mac?

Als trouwe Apple gebruiker was ik me vandaag aan het afvragen waar in godsnaam al mijn foto’s op mijn Macbook staan. En dan bedoel ik niet via iPhoto app maar gewoon op mijn Mac, in een gewone Finder map.

Persoonlijk werk ik liever met Google Foto’s ipv met iPhoto en ik wou al mijn foto’s van vroeger overzetten naar Google Foto’s. Na veel gevloek heb ik de locatie gevonden waar alle originele foto’s (dus de niet bewerkte versies) staan. Oef! Ik leg hieronder in enkele stappen uit waar je al jouw foto’s kan terugvinden op je Mac of MacBook.

Stap 1

Ga naar Finder en klik in het menu op “Ga” en vervolgens op “Ga naar” .

Stap 2

Typ nu volgend path:

~/Pictures/iPhoto Library/Masters/

Stap 3

Je krijgt nu twee items te zien: foto’s bibliotheek en iPhoto-bibliotheek. En nu komt ie: Klik met je rechtermuisknop op 1 van de 2 bibliotheken (foto’s als je de onbewerkte foto’s wilt zien) en kies voor “Toon pakketinhoud“.

stap 4

Ga naar de map “Masters”. Je ziet nu de mappenstructuur van de bibliotheek: per jaar, maand en dag. Gedetailleerder kan het niet šŸ™‚ Veel plezier met het bekijken van je foto’s.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laatste berichten van Nick Van Ranst (toon alles)

Laat een reactie na