fbpx

Hoe naar Monaco bellen?

Heel veel mensen denken dat Monaco deel uitmaakt van Frankrijk. Niet onlogisch als je ook weet dat ze bijvoorbeeld in de Franse competitie voetballen. Toch is het een apart vorstendom waar veel bekende mensen wonen. Omdat het een mondaine badplaats is of wegens de fiscale voordelen, wie zal het zeggen? 😉 Ken je iemand die in Monaco woont die je graag eens zou willen bellen? Maar je hebt geen flauw benul van hoe je dit nummer moet vormen… Dan hoef je niet verder te zoeken! We leggen hier uit hoe je naar Monaco kan bellen vanuit België of Nederland.

Landnummer Monaco = 00377

Om naar Monaco te bellen gebruik je het landnummer +377 (= 00377) + het Monegaskisch telefoonnummer (gevolgd door 8 cijfers). Daarmee weet je wel nog niet alles. We geven hieronder een voorbeeld mee van hoe je naar Monaco kan telefoneren.

Voorbeeld Monegaskisch telefoonnummer

We nemen het telefoonnummer van het Hôtel Hermitage Monte-Carlo als voorbeeld. Het telefoonnummer dat op de website staat bevat volgende cijfers: +377 98 06 40 00.

  • +377 = landnummer
  • 98 06 40 00 = telefoonnummer van het hotel

Vaste nummer – zonenummers

Als je weet dat Monaco na Vaticaanstad het kleinste land ter wereld is, dan zal het je niet verbazen dat er voor de 2,2km2 oppervlakte geen zonenummer zijn.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *