fbpx

Hoe geld besparen met je GSM?

Een mobiele telefoon of GSM of smartphone, de meeste mensen willen het nieuwste model om er helemaal bij te horen. Echter zijn de telefoons en de abonnementen een enorme kostenpost, elke maand weer. Toch zijn er meerdere manieren om geld te besparen met je GSM. Zo kun je geld besparen op de aanschaf van een telefoon en in het gebruik ervan.

Hoe kun je geld besparen bij de aanschaf van een telefoon?

Voor veel mensen is een telefoon een statussymbool. De telefoon moet zo nieuw en zo duur mogelijk, alleen dan hoor je erbij. Wanneer je dit wat minder interesseert is het een goede keuze om een telefoon te kopen die iets minder recent is. Koop bijvoorbeeld een telefoon die net voor de meest recente telefoon uitkwam, hierdoor is het mogelijk om 100-300 euro te besparen. Ook kun je een iets minder bekende telefoon kopen, deze producenten vragen vaak nog niet de hoofdprijs.

Een tweede, totaal andere optie is om een ‘refurbished telefoon’ te kopen. Dit is een tweedehands telefoon. Deze telefoons zijn meestal vrij recent en werken nog goed. Het enige nadeel hiervan is dat batterijen vaak oud worden en minder lang meegaan.

Hoe kun je geld besparen op je mobiele abonnement?

Het is goed mogelijk om geld te besparen op een telefoon abonnement. Dit kun je op meerdere manieren doen. De simpelste manier is om minder te verbruiken, vooral internet kost enorm veel
geld. Op steeds meer plekken wordt wifi aangeboden, dit scheelt weer in de MB’s. Wanneer je het moeilijk vindt om MB’s te besparen heb je de mogelijkheid om een prepaid simkaart te gebruiken. Door het gebruik van deze simkaart kun je nooit over je MB’s heengaan. Om weer opnieuw op internet te gaan moet je simpelweg weer nieuwe MB’s kopen. Je hebt het dus volledig zelf in de hand.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *