fbpx

Hoe en waarom prepaid simkaart gebruiken?

Prepaid simkaarten zijn de laatste jaren bijna volledig uit het straatbeeld verdwenen. Maar wat is nou eigenlijk een prepaid simkaart en waarom zou je er een gebruiken? Dit artikel zet
een aantal voor- en nadelen van prepaid simkaarten voor jou op een rijtje.

Wat is een prepaid simkaart?

Een prepaid simkaart is makkelijk gezegd een simkaart voor in je telefoon die je moet opladen. Prepaid betekent namelijk ´in het voren betaald´, om een prepaid simkaart te gebruiken moet je eerst beltegoed opwaarderen voordat je kunt bellen of internetten. Je kunt bij veel winkels en tankstations een kaart kopen met een code waarmee je jouw prepaidkaart kunt opladen. Ook kun je bij veel providers doormiddel van sms opwaarderen. Je kunt een prepaid simkaart bestellen in verschillende webshops.

Voordelen van een prepaid simkaart

Het voordeel van een prepaid simkaart is dat je geen risico loopt op onverwachte hoge kosten. Je kunt met een prepaidkaart bellen en internetten zolang er genoeg op je simkaart staat, wanneer je door al je tegoed geen bent is het niet meer mogelijk om te bellen of te internetten. Het gebruik van een prepaid simkaart is vooral in het buitenland erg handig omdat veel mensen niet beseffen dat de kosten voor bellen hier hoger zijn. Maar door een prepaid simkaart kun je niet voor onverwachte hoge kosten komen te staan doordat je ver over je bundel heen gaat.

Nadelen van een prepaid simkaart

Echter zitten er aan een prepaidkaart ook nadelen. De kosten van het bellen en internetten zijn vaak hoger dan bij een mobiel abonnement. Daarnaast is het voordeel dat je niet meer kunt bellen als je tegoed op is ook meteen een nadeel. Wanneer je op een moment bent dat je echt moet bellen en je tegoed is op kun je ook echt niet bellen. Gelukkig is er vaak wel de mogelijkheid om telefonisch op te waarderen zodat je snel weer tegoed op je kaart hebt staan.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *