fbpx

Hoe Google Chrome instellen als standaardbrowser?

Van internetbrowsers zijn er verschillende: Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera, Chrome… tot een heel pak minder bekende browsers. Of heb jij misschien al gehoord van Maxthon of Torch om op het internet te surfen? Wij ook niet echt 🙂 Google Chrome staat bij mij persoonlijk met stip genoteerd op nummer 1. Net zoals bij vele andere blijkbaar want Chrome wordt door iets meer dan helft Belgen gebruikt als browser. Met Safari en Firefox op nummer 2 en 3 (cijfers van 2018). Ook in de statistieken van onze website zien we dat de helft van de bezoeker met Chrome surft.

Maar hoe stel je Chrome in als standaardbrowser? Altijd handig dat je computer meteen Chrome opent als je bijvoorbeeld een link uit een email hebt aangeklikt.

STAP 1

Download als de bliksem Google Chrome als die nog niet op je computer staat!

STAP 2

Open Google Chrome

STAP 3

Klik bovenaan in het menu op “Chrome” en kies voor “Voorkeuren”

STAP 4

Een nieuw tabblad opent zich, namelijk de instellingen van Chrome. Scroll eventjes naar beneden en dan zie je de optie om Chrome als standaardbrowser in te stellen.

STAP 5

Doorgaans wordt er nog gevraagd of je zeker bent dat je dit wel wilt doen. Uiteraard zijn we dat! Google Chrome is nu je standaardbrowser.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *