fbpx

Hoe privé bericht versturen met Instagram direct?

Instagram is een bekende app om leuke foto’s (al dan niet bewerkt) te delen met je vrienden en de rest van de wereld. Wil je echter dat je foto enkel door een bepaald iemand (bv je vriendin) of door slechts een handvol mensen bekeken wordt, dan heeft Instagram hier ook een oplossing voor. Je kan namelijk met Instagram Direct privé berichten versturen. Het is geen aparte app maar een onderdeel van Instagram zelf waarmee je een foto kan sturen naar een persoon/personen die je zelf gekozen hebt. Deze foto’s verschijnen bijgevolg ook niet in overzicht, op je profiel of in de zoekresultaten. Hieronder tonen we hoe je Instagram Direct kan gebruiken om privé berichten (foto’s of video’s) te versturen:

Stap 1: ga naar Instagram

Open Instagram op je iPhone.

Stap 2: tik op icoontje rechtsboven

Helemaal rechtsboven zie je een icoontje in de vorm van een postvakje. Hierachter zit Instagram Direct.

Stap 3: foto of video selecteren

Als je nog nooit Instagram Direct gebruikt hebt, dan krijg het beginscherm te zien waarop meer info wordt gegeven over de werkwijze. Tik nu op het plusteken rechts bovenaan om een foto of video toe te voegen.

Stap 4-5-6: foto/video bewerken

Nu kan je zoals gebruikelijk bij Instagram een foto/video kiezen en deze bewerken (stap 4 en 5). Enkel stap 6 is verschillend: hier kan je nu kiezen aan wie je de foto/video gaat versturen. Je kan meerdere personen selecteren. Als je de mensen geselecteerd hebt naar wie je de foto wilt versturen, dan tik je onderaan op “sturen naar…”. Let wel op dat bovenaan “rechtstreeks” in het groen staat en niet “volgers” want in het tweede geval wordt de foto naar al je volgers gestuurd.

Stap 7: foto/video is verstuurd

Er wordt automatisch teruggekeerd naar je overzicht van Instagram Direct. Daar zie je nu staan welke foto’s je verstuurd en ontvangen hebt.

Stap 8: details foto/video

Als je in het overzicht tikt op een bericht dan krijg je meer details: uiteraard de foto/video zelf, aan wie je het verstuurd hebt, wanneer je het gestuurd hebt en eventuele commentaren als de ontvanger op je foto/video zou gereageerd hebben. Je kan hier ook een reactie toevoegen. Eigenlijk komt het er op neer dat Instagram Direct hetzelfde is als Instagram maar dan enkel beperkt tussen 1 of meer personen. Het is meer Instagram Prive.

instagram-direct

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

3 gedachten over “Hoe privé bericht versturen met Instagram direct?”

  1. Beste,

    Hoe kan ik een foto die ik privé heb toegezonden gekregen via Instagram Direct toevoegen aan mijn openbaar profiel?

    Alvast dank

    1. Nick Van Ranst

      Dag Frank, ik heb het zelf eens geprobeerd en het is me ook niet gelukt. Dus ik vermoed dat dit niet kan. Wat je natuurlijk wel kan doen is een printscreen nemen, deze bewerken en dan posten op Instagram. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *