fbpx

Hoe Instagram gebruikersnaam veranderen?

Bij Instagram kan je zowel je naam als je gebruikersnaam veranderen. Je gebruikersnaam is diegene die je gebruikt om in te loggen en die wordt getoond bij je foto’s en comments op foto’s. Je naam is daarentegen enkel zichtbaar op je profiel (meestal je naam en voornaam voluit geschreven). Naam en gebruikersnaam kunnen en mogen van elkaar verschillen. We tonen hieronder stap per stap hoe een Instagram (gebruikers)naam te veranderen:

Stap 1: ga naar Instagram

Open Instagram op je iPhone.

Stap 2: ga naar je profiel

Ga nu naar je profiel. Dit doe door op het icoontje rechts onderaan te tikken.

Stap 3: ga naar profiel bewerken

Vervolgens tik je op “Je profiel bewerken”.

Stap 4: naam veranderen

De eerste regel bevat de naam van je Instagram account terwijl de tweede regel je gebruikersnaam is. In dit voorbeeld passen we de gebruikersnaam aan. Om deze te veranderen tik je op de gebruikersnaam.

Stap 5: nieuwe naam

Nadat je op je gebruikersnaam hebt getikt, krijg je de mogelijkheid om deze te wijzigen. Je kan de huidige naam wissen door op het bolletje met het kruisje te duwen. Vervolgens kan je de nieuwe naam ingeven. Opgelet, gebruikersnamen dienen uniek te zijn. De kans bestaat dat je een foutmelding gaat krijgen die je zegt de gebruikersnaam die je wenst in te geven al bestaat. Is je gebruikersnaam uniek, dan tik je rechtsboven op “klaar” en wordt de nieuwe naam opgeslagen.

instagram-naam-veranderen

Tip: Zit je vaak op Instagram?

Zorg er dan voor dat je een abonnement hebt van Mobile Vikings of Scarlet Mobile met veel mobiele data. Zo kan je naar hartenlust surfen op Snapchat, Youtube, Facebook en Instagram zonder dat je voor verrassingen komt te staan 😉

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

11 gedachten over “Hoe Instagram gebruikersnaam veranderen?”

 1. Ik vraag mee af waar er gebeurd als je je naam veranderd. Blijven de tags uit het verleden in stand? Dus als je getagged bent op je oude naam veranderd de tag dan mee?

 2. Ik probeer de hele tijd mijn naam enzo te doen maar lukt echt niet. Ik ben er al wel best lang mee bezig om te veranderen

 3. Ik wil mijn gebruikersnaam veranderen in Ustafie, maar krijg de melding dat deze ongeldig is. Wanneer ik ustafie echter ingeef krijg ik geen resultaten. Waarom is deze dan ongeldig? Ik heb wel al aan enkele posts #ustafie toegevoegd. Bedankt

  1. Dag Katrien, meestal is de gewenste gebruikersnaam al ingenomen. Maar soms kan Instagram andere (onbekende) redenen hebben om je gebruikersnaam niet goed te keuren. Jammer genoeg is dat zo in dit geval…

 4. Goedendag,
  Ik probeer mijn naam te veranderen naar Ride_World2Cycle.com. Nu krijg ik elke keer een foutmelding dat deze gebruikersnaam al in gebruik is, maar als ik vervolgens zoek op accounts zie ik deze niet naar voren komen.

  Heb jij een idee waarom ik deze verandering niet kan maken.

 5. Robbert Breedijk

  Ik kan mijn naam niet veranderen, omdat ik dit in de afgelopen 14 dagen al 2 keer heb gedaan. Is er een manier hoe ik dit toch voor een 3de keer kan doen? Zonder nog 14 dagen te moeten wachten.

 6. Ik probeer mijn naam te veranderen, maar dan geeft ie aan dat er in de laatste 14 dagen al veranderingen zijn geweest. Ik heb toen twee weken afgewacht, maar alsnog kan ik niets veranderen. Wanneer moet dit weer mogelijk zijn?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *