fbpx

Hoe je Macbook Pro afsluiten?

Je hebt eindelijk je nieuwe Macbook (Pro) aangeschaft maar je weet nog niet hoe je hem correct moet afsluiten? Geen nood, wij tonen je hieronder aan de hand van enkele stappen hoe je dit moet doen. Je Macbook (Pro) correct afsluiten is immers van belang voor het goed blijven functioneren van je besturingssysteem. Ga je bijvoorbeeld je Macbook voor een langere tijd niet gebruiken dan is het aangeraden om deze volledig af te sluiten en niet voor de sluimerstand te kiezen. De sluimerstand is dan weer handig wanneer je je laptop binnen afzienbare tijd terug gaat gebruiken. Volg volgende stappen om je Macbook af te sluiten:

Stap 1: ga naar het Apple-menu linksboven. Dit is het Apple-logo helemaal in de linkerbovenhoek.

Stap 2: kies voor de optie “Zet uit”. Hiermee sluit je de Macbook volledig af. Je kan ook kiezen voor “Sluimer”. Dit betekent dat de Macbook als het ware in slaap valt. Hij gaat dan minder stroom gebruiken en zal meteen terug opstarten bij het aanraken van een toets of bij een muisklik.

Stap 3: bevestig je keuze. Je krijg nog een pop-up te zien met de vraag of je zeker bent dat je de Macbook wilt uitzetten. Dit kan je bevestigen door op “Zet uit” te klikken. Je kan ook een minuutje wachten en dan schakelt de Macbook vanzelf uit. Opstarten doe je door op de Powerknop op je Macbook te drukken.

macbook-afsluiten-1_01

macbook-afsluiten-2_01

macbook-afsluiten-3_01

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *