fbpx

Hoe je tuin optimaal inrichten?

Er zijn verschillende manieren op optimaal gebruik te maken van je tuin. Plaats tuinkassen of tuinserres  in je tuin zodat je over een tijd kunt koken met ingrediënten uit je eigen tuin of maak op andere manieren gebruik van de beschikbare ruimte. Wij geven je graag handige tips om optimaal gebruik te maken van de tuin.

Plaats een serre

Door het plaatsen van een serre, kun je optimaal genieten van je tuin. Het oogt prachtig in de tuin en daarnaast zorg jij er ook nog eens voor dat je kunt koken met ingrediënten uit je eigen tuin. Lekker én gezond! In een tuinkas kun je van alles kweken:

> Groenten (zoals komkommertjes, worteltjes en paprika’s)
> Fruit (appels, pruimen en aardbeien)
> Kruiden (ook kruiden kun je prima zelf kweken. Denk hierbij aan munt en basilicum)

Maak gebruik van de ruimte

Door goed na te denken over je tuin kun je optimaal gebruik maken van de ruimte. Er zijn verschillende manieren om de ruimte in je tuin optimaal te gebruiken.

> Een opbergplaats waar je op kunt zitten
Je kunt veel tuinmeubelen kopen die ook ruimte hebben om van alles in op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan een handig bankje die je kunt gebruiken om op te zitten, maar ook de ruimte heeft om heerlijke kussens in op te bergen.

> Ga met planten de hoogte in

Als je met je planten de hoogte in gaat, kun je veel ruimte besparen. Vaak heb je wel een lege muur in de tuin waar je niks mee doet. Met een pallet kun je al een prachtige creatie maken waar je veel groen in kwijt kunt.

> Ga voor hangplanten

Als je weinig ruimte hebt voor grote potten in de tuin, kun je ook veel groen in je tuin creëren door hangplanten te gebruiken.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *