fbpx

Hoe maak je weer meer ruimte voor een luchtig zomerhuis?

Wil je ook graag opruimen zoals Marie Kondo, dan zijn er wel enkele tips waarmee je vlijtig aan de slag kunt gaan. Zeker nu de zon volop straalt en het tijd wordt om je huis weer helemaal klaar te maken voor een luchtige zomer.

Ontspullen

Wanneer je eens rond je kijkt, zou het kunnen dat je verlangt naar wat meer open ruimte. Zo heb je misschien wat spullen gekocht die je niet meteen een ideaal plekje kon geven waardoor ze eigenlijk eerder in de weg staan. 

Zet jezelf ertoe aan om eindelijk werk te maken van je plannen om te ontspullen. Liggen er overal door het huis stapeltjes met boeken en tijdschriften, breng ze dan samen en leg de boeken en tijdschriften op één stapel.  Zo kun je gemakkelijker selecteren wat je wel en niet wilt houden. Leg daarna de tijdschriften die je wilt houden in een leuke mand en gooi de tijdschriften die je al lang bekeken hebt bij het oud papier. De boeken kun je maar beter sorteren op grootte of kleur in een boekenkast. Zo komen er ongetwijfeld pareltjes tevoorschijn waar je al jaren niet doorgebladerd hebt, maar er zijn evengoed boeken die je nooit meer zal lezen. Geef ze weg of lever ze af bij een kringwinkel. Zo kun je ook anderen een plezier doen!

Decoratiewissel

Heb je decoratie gekocht voor de winter die her en der nog in je woning staat, zoek dan alle winterspullen bij elkaar en leg alles in kartonnen dozen om te bewaren tot volgend jaar. Wat je volgend jaar niet meer zal gebruiken, gooi je beter weg. Kiezen is verliezen maar de kunst bestaat erin om het juiste over te houden en de overbodige spullen weg te geven of te verkopen. Zo kun je wat duurdere spullen verkopen via een online platform of sociale media. Verzamel de opbrengst in een spaarpotje waarmee je weer nieuwe interieur spulletjes kunt kopen voor de zomer of de volgende winter!

Slim opruimen 

Heb je voor een feestje in je tuin heel wat spullen gekocht waarmee je geen blijf weet? Dan is de zolder zeker een optie om alles weg te bergen. Koop op voorhand voldoende verhuisdozen zodat je meteen van start kunt gaan wanneer je overschakelt naar je opruimmodus. Zorg dat bijvoorbeeld alle spullen voor tafeldecoratie in één of meerdere dozen zitten. Uiteraard mag je niet vergeten om je verhuisdozen te labelen, zodat je snel je spullen terugvindt voor het volgende tuinfeest dat misschien volgend jaar al op de planning staat.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *