fbpx

Hoe meest recent in nieuwsoverzicht Facebook tonen?

Bij het bekijken van het nieuwsoverzicht op Facebook zijn er twee mogelijkheden. Ofwel worden de zogenaamde “topverslagen” getoond ofwel krijg je de “meest recente” berichten van je vrienden te zien. Sinds de laatste update van Facebook is het echter zo dat telkens de topverslagen worden weergegeven. Enorm lastig als je net zoals ik houdt van enige structuur en de berichten van je vrienden chronologisch wilt zien. Wie heeft er nu iets aan een bericht van gisterenavond dat je al talloze malen gezien hebt?

Hoe verander je dit nu in meeste recente berichten? Er zijn twee opties: een tijdelijke en eentje voor altijd.

Tijdelijke oplossing

Stap 1: ga naar de tijdlijn van Facebook
Stap 2: klik in het linkermenu op het pijltje naast “Nieuwsoverzicht”. Je ziet de twee mogelijkheden verschijnen. Topverslagen staat aangevinkt (helaas).
Stap 3: klik nu op “Meest recent”. Je zal zien dat het nieuwsoverzicht zich aanpast. Je ziet bovenaan het nieuwsoverzicht staan dat je nu de meest recente verslagen bekijkt. Nadeel is dat dit niet blijvend is. Om de een of andere reden onthoudt Facebook dit niet en zal bij een volgende keer het nieuwsoverzicht terug gerangschikt staan volgens de topverslagen. Hieronder tonen we hoe je dit blijvend kan maken.

meestrecent-1.1

meestrecent-1.2

meestrecent-1.3

Meest recente verslagen permanent laten zien

Stap 1: ga naar de tijdlijn van je Facebook en selecteer in de adresbalk bovenaan het adres
Stap 2: vervang hetgeen achter www.facebook.com staat door /?sk=h_chr. Het aangepast adres wordt dus www.facebook.com/?sk=h_chr. Druk op enter en je ziet je nieuwsoverzicht veranderen naar de meest recente verslagen.
Stap 3: dit is de belangrijkste stap. Sla deze pagina nu op als een bladwijzer. Hoe je dit doet is afhankelijk van browser tot browser. Maar stel je nieuwsoverzicht in als een bladwijzer of favoriet en je zal je nooit meer moeten foeteren dat je de recente verslagen niet krijgt te zien. Succes!

meestrecent-2.1

meestrecent-2.2

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *