fbpx

Hoe ontvangen Snapchat foto opslaan?

Zoals je weet zit Snapchat zo in mekaar dat je de ontvangen foto’s slechts 1 maal kan bekijken en dus niet kunt opslaan. Anno 2015 is iets dat niet kan eigenlijk onbestaande dus ook het opslaan van een Snapchat foto is mogelijk. Er zijn twee manieren:

Optie 1: neem een screenshot

Een screenshot neem je met je iPhone door gelijktijdig de homeknop en de sluimerknop ingedrukt te houden. Hoe dat precies in zijn werk gaat, kan je hier rustig nalezen: screenshot iPhone

De screenshot van de foto (eigenlijk een foto van een foto) wordt automatisch opgeslagen op je filmrol. Dit kan je zowel doen bij een foto als bij een video. Aan deze optie is wel 1 grote MAAR… De verzender van de foto ontvangt immers een bericht dat er een screenshot van zijn foto/video is genomen (zie foto hieronder wat de ontvanger te zien krijgt). Wees je er dus bewust van dat je niet ongemerkt een screenshot kan nemen…

snapchat-screenshot

Optie 2: download een externe app

Je kan ook altijd een externe app gebruiken om de foto’s te onderscheppen. Met zo’n app ga je nog voor je de foto’s of video’s opslaan op je iPhone nog voor je ze geopend hebt. Ga hiervoor naar de AppStore en gebruik een van de vele mogelijke apps (SnapSpy, SnapGrab,…). We hebben ze niet getest of gedownload maar na het lezen van de reviews blijken ze toch te werken. De keuze is aan jou. In dit geval krijgt de verzender geen bericht dat zijn foto “onderschept” is geweest.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *