fbpx

Hoe een video versturen op Snapchat?

Met Snapchat kan je niet enkel foto’s nemen en deze delen met je vrienden. Je kan daarnaast ook gewoonweg een video opnemen en deze doorsturen! Handig als je bijvoorbeeld op een feestje zit en wanneer je je vrienden jaloers wilt maken die thuis moeten blijven. We tonen hieronder in enkele eenvoudige stappen hoe je een video opneemt en verstuurt met Snapchat.

Stap 1: ga naar Snapchat

Open Snapchat op je iPhone of andere smartphone.

Stap 2: video opnemen

Het opnemen van een video is heel eenvoudig. Hou de grote ronde bol onderaan ingeduwd en neem op! Dit is inderdaad dezelfde bol waarmee je een foto neemt. Een foto neem je door er 1x op te tikken, een video neem je op door deze ingeduwd te houden.

Stap 3: max 10 seconden

Als je aan het opnemen bent, zal je zien dat de bol rood kleurt. Je ziet ook dat er naarmate de seconden voorbij gaan een rode lijn rondom de bol vormt. Als deze volledig rond is gegaan, dan heb je 10 seconden aan beeldmateriaal. Je kan uiteraard sneller stoppen.

Stap 4: verschillende opties

Als je je vinger van de bol hebt genomen, stopt het opnemen. De video zal zich nu telkens opnieuw beginnen afspelen. Je kan nu verschillende zaken doen om je video te pimpen: filters over de video zetten (swipen van links naar rechts voor de diverse filters), tekst typen (gewoon ergens op het venster tikken), tekenen op je video (pennetje rechtsboven aantikken), geluid aan- of afzetten (icoontje links onderaan), video opslaan op je iPhone (tweede icoontje links onderaan) of de video toevoegen aan je verhaal (derde icoontje links onderaan). En uiteraard kan je ook je video versturen! Tik hiervoor op het pijltje rechts onderaan.

Stap 5 en 6: video versturen

Selecteer nu de vrienden naar wie je de video wenst te versturen. En tik op de blauwe button onderaan!

snapchat-video-versturen

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *