fbpx

Hoe plaats je voordelig ramen?

Het upgraden van ramen in je huis kan een enorme impact hebben op zowel de esthetiek als de energie-efficiëntie. Maar het plaatsen van nieuwe ramen kan ook een behoorlijke investering zijn. Gelukkig zijn er manieren om dit proces voordelig te laten verlopen, zonder in te boeten op kwaliteit en stijl. Hier zijn enkele handige tips om geld te besparen bij het vervangen van ramen.

1. Kies voor duurzame materialen

Wanneer je nieuwe ramen overweegt, is het verleidelijk om te bezuinigen op kosten door te kiezen voor goedkopere materialen. Investeren in duurzame materialen zoals ramen in hout kan op lange termijn echter voordeliger zijn. Houten ramen hebben een tijdloze uitstraling en kunnen de isolatie van je huis verbeteren, wat resulteert in lagere energiekosten op de lange termijn.

2. Doe zelf de voorbereiding

Voordat de nieuwe ramen worden geplaatst, is er vaak wat voorbereidend werk nodig, zoals het verwijderen van oude ramen en het schoonmaken van het raamkozijn. Door deze taken zelf uit te voeren, bespaar je op arbeidskosten. Zorg er wel voor dat je de juiste veiligheidsmaatregelen neemt en dat je weet waar je aan begint voordat je aan de slag gaat.

3. Profiteer van premies en subsidies

Overheidsinstanties bieden vaak premies en subsidies aan voor energiebesparende renovaties, waaronder het plaatsen van energiezuinige ramen en deuren. Deze premie voor ramen en deuren kan helpen bij het verlagen van de kosten van je project. 

4. Vergelijk offertes van verschillende aanbieders

Het loont altijd de moeite om offertes van verschillende leveranciers te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Door te shoppen kun je de beste deal vinden en mogelijk onderhandelen over een lagere prijs. Let bij het vergelijken niet alleen op de kosten, maar ook op de kwaliteit van het materiaal, de garantievoorwaarden en de reputatie van de leverancier.

5. Kies voor standaardafmetingen

Maatwerk is duurder dan standaardafmetingen. Als je budget het toelaat, overweeg dan om te kiezen voor standaardmaten om kosten te besparen. Dit kan betekenen dat je wat aanpassingen moet doen aan je raamkozijnen, maar de besparingen kunnen aanzienlijk zijn.

6. Plan je project buiten het hoogseizoen

Net als bij veel andere bouwprojecten, kunnen de kosten voor het plaatsen van ramen variëren afhankelijk van het seizoen. Overweeg om je project buiten het hoogseizoen te plannen wanneer de vraag naar bouwdiensten lager is. Dit kan resulteren in lagere arbeidskosten en kortingen van leveranciers die proberen hun omzet te stimuleren.

Met deze tips kun je voordelig nieuwe ramen plaatsen in je huis zonder in te boeten op kwaliteit. Door slim te shoppen, te profiteren van beschikbare premies, en te kiezen voor duurzame materialen, kun je genieten van de voordelen van nieuwe ramen zonder je budget te overschrijden.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *