fbpx

Hoe Snapchat downloaden?

Snapchat is al een tijdje enorm populair in Amerika en begin stilaan ook bij ons bekend te geraken. Het unieke aan deze app (enkel beschikbaar voor smartphone) is dat je foto’s en video’s naar vrienden kan sturen en dat ze deze maar 1 keer kunnen bekijken. Je kan als verzender zelf instellen hoelang ze de foto/video kunnen bekijken van 1 tot maximum 10 sec. Daarna wordt de foto/video meteen gewist. We tonen hoe je Snapchat kan downloaden op je iPhone:

Stap 1: Snapchat downloaden in Appstore
Ga naar de Appstore op je iPhone en zoek naar Snapchat. Download de app en open deze nadien. Dit kan rechtstreeks vanuit de Appstore (scherm 1) ofwel via de app zelf (scherm 2).
snapchat-downloaden-1

Stap 2: aanmelden
Kies voor aanmelden als je nog geen account hebt (scherm 1). Vul je e-mailadres, wachtwoord en geboortedatum in (scherm 2). Kies in de volgende stap een unieke gebruikersnaam waarmee je jezelf identificeert op Snapchat (scherm 3).
snapchat-downloaden-2

Stap 3: vrienden vinden
In deze stap vraagt men om je mobiel nummer in te vullen (scherm 1 en 2). Hiermee wordt gecontroleerd of er tussen de telefoonnummers uit je telefoonboek ook Snapchatgebruikers zijn. Telefoonnummers worden niet weergegeven aan andere Snapchatters of zullen niet worden gebruikt om spam te versturen naar je vrienden. Je hoeft dus geen bang te hebben om je nummer op te geven. Het nummer wordt geverifieerd aan de hand van een sms dat je krijgt toegestuurd. Hierin staat een “confirmation code” (scherm 3). Deze code moet je ingeven in de app en Snapchat controleert wie van je vrienden ook een Snapchatter is. Handig en je kan meteen beginnen met het versturen van je eerste Snap!

Je kan deze stap ook overslaan door meteen op het witte driehoekje rechtsboven te tikken. Je kan dan meteen een foto of video nemen, alleen heb je nog geen vriendenlijst om iemand uit te kiezen.
snapchat-downloaden-3

Snapchat is ook beschikbaar voor Android toestellen. Je kan het downloaden in de Google Play Store.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

11 gedachten over “Hoe Snapchat downloaden?”

  1. Dag Lindsey,
   helaas is er voor het Windows-platform geen Snapchat-app beschikbaar. Er zijn wel een aantal onofficiële apps in de Windows-store maar deze zijn niet hetzelfde en niet even betrouwbaar… Het valt nog af te wachten of er een officiële app komt voor Windows Phone gebruikers.

  1. Dag Justine,
   blijkbaar zouden er problemen zijn met Snapchat en de Android-versie (4.3) die op je Huawei staat. Daarom dat je Snapchat niet zal terugvinden. Hopelijk kunnen ze hiervoor snel een oplossing vinden.

   1. Hy, ik heb eigenlijk ook ren groot problem met snapchat, ik kan me gewoon ni aanmelden ik had snap vorig jaar en ik heb per ongeluk alles verwijdert uit mijn telefoon en ik wou nu terug snap maar ik kan die niet instaleren en idk waarom kan iemand me helpen (ik heb Wiko Lenny 2) ,

 1. ik heb een samsung s2 mini, ik had snapchat op mijn gsm staan
  nieuwste versie kon ik niet downloaden, geen probleem
  maar sinds gisteren uit snapchat gezet, kon niet meer aanmelden.
  ik moest besturingssysteem updaten maar na de update lukte nog steeds niet
  ik verwijderde snapchat vanop mijn gsm, ik dacht hem gewoon opnieuw te installeren
  hij vindt snapchat niet terug via play store
  uiteindelijk vond ik hem wel éénmaal terug maar hij geeft de melding dat het niet compatibel is met mijn apparaat
  ik weet niet hoe ik snapchat opnieuw op mijn gsm kan krijgen, heb al update van besturingssysteem uitgevoerd en had al eerder snapchat staan op mijn gsm..
  iemand een idee? 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *