fbpx

Hoe een kater voorkomen?

Een kater is beter te voorkomen dan te genezen. Daarom zetten we enkele tips op een rij van hoe je een kater kan vermijden nog voor je begint te drinken. Is het kwaad al geschied? Lees dan onze tips om een kater te bestrijden.

Stap 1: Drink veel water en melk. Alcohol zal er voor zorgen dat je deshydrateert. Drink daarom vooraf al extra water om dit tegen te gaan. Daarnaast wordt van melk wel eens gezegd dat het zou helpen om de impact van alcohol op de maag sterk te reduceren. Persoonlijk ken ik mensen die dit ‘truucje’ gebruiken en het lijkt wel te helpen, al is er nooit wetenschappelijk bewezen geweest dat het zou helpen.  
Stap 2
: Eet genoeg. De spreekwoordelijke “fond” die we leggen. Het houdt een kater niet volledig tegen, maar het helpt wel om de impact van een kater te verminderen. Hoe meer voedsel je eet voor je begint te drinken, hoe langer de alcohol erover doet om een impact te hebben. Eet daarom dus voldoende en ga niet drinken op een lege maag.
Stap 3: Neem een vitaminesupplement. Om de hoeveelheid alcohol te verwerken, zal je lichaam heel wat extra voedingstoffen en vitaminen verbruiken. Vooral de hoeveelheid vitamine B in je lichaam zal door alcohol verslonden worden. Door vooraf een capsule multivitaminen te nemen, zal je lichaam beter gewapend zijn om de alcohol te verwerken.

Wanneer je nadien aan het drinken gaat, is het aangewezen om bij het drinken extra veel water te drinken, geen dranken te mixen en alcoholische dranken met een grote intoxicatie (vb. whiskey en wijn) te vermijden.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *