fbpx

Hoe vind je de beste hotelovernachtingen?

Een weekendje weg naar een leuke stad in de buurt? Je kijkt er helemaal uit om samen met je partner of een groep vrienden even weg te gaan en te genieten van een ontspannen weekend. Voordat het zover is, waar ga je naartoe en waar ga je slapen? Ga je een weekend weg naar een Europese stad of wil je naar de bergen voor een paar dagen wintersport? In deze blog vertellen we je hoe je de beste hotelovernachtingen vindt en waar je op kunt letten.

Veilingsites afstruinen

Maak je er een sport van om de goedkoopste deals te vinden voor jouw hotelovernachting? Door platforms als vakantieveilingen.be in de gaten te houden en op het laatste moment toe te slaan, is de kans aannemelijk dat het je lukt. Hotelkamers die als last-minutes worden aangeboden, zijn in veel gevallen aanzienlijk goedkoper. Je kunt dus de meest luxe hotels bezoeken zonder daar de hoofdprijs voor neer te leggen. Hetzelfde geldt voor een dagje wellness of een bezoek aan de Thermen van Spa die geregeld op dergelijke veilingsites aangeboden worden.

Reviews bekijken

Wil je een hotelovernachting boeken en zeker weten dat je een goed arrangement hebt gevonden? Vergeet dan vooral niet de online reviews te lezen. Deze geven een goed beeld af van het hotel en van de volledige beleving. Denk aan het eten, het personeel en de locatie. Op de website zelf zullen deze aspecten perfect weergegeven worden en dat is te begrijpen. Lees je daarnaast ook de reviews van gasten die je zijn voorgegaan, dan zul je erachter komen dat het weergegeven beeld aansluit bij de werkelijkheid.

Zoeken op locatie

In eerste instantie zul je je weekend weg af laten stemmen op de stad of omgeving die je wilt bezoeken. Kijk je er al tijden naar uit om een bezoek te brengen aan Parijs, Londen of Rome? Of wil je de prachtige omgeving van de Ardennen ontdekken? Dat betekent dat je een accommodatie zoekt in die plaats of omgeving. Hoe dichterbij het centrum, des te hoger de prijs per nacht. Je kunt dus ook overwegen om een hotel te zoeken die iets verder weg ligt. Dan ben je in veel gevallen goedkoper uit. Je moet dan misschien iets meer moeite doen om de Eiffeltoren te bekijken, maar wie weet wat voor andere mooie verrassingen de directe omgeving van je hotel te bieden heeft.

Het juiste moment kiezen

Wil je een weekend weg, dan kan de prijs ook sterk afhangen van het moment waarop je gaat. Midden in het hoogseizoen en tijdens de feestdagen betaal je aanzienlijk meer dan wanneer je buiten de seizoenen een overnachting boekt. Het is begrijpelijk dat je tussen Kerst en Oud & Nieuw naar Londen wilt om te genieten van een prachtige tijd in een romantische stad. Daar betaal je dan ook wel naar, want het is een heel populaire periode voor het boeken van een overnachting. Wil je voordelig uit zijn, houd dan de veilingsites in de gaten of boek je weekend buiten de seizoenen.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *