fbpx

Hoe volgers verwijderen op instagram?

Heb je geen privé-profiel op Instagram en kan iedereen je zomaar volgen? Om te beginnen moet je dan eerst “privéberichten” inschakelen. Hoe dat moet, kan je hier bekijken: profiel privé maken.

Toch zullen er meer dan waarschijnlijk en spijtig genoeg enkele volgers zijn die je niet graag hebt (om welke reden dan ook) en die je wilt verwijderen. We tonen hoe je in enkele duidelijke stappen je volgers kan verwijderen op Instagram.

Stap 1: open Instagram
instagram-foto-1

Stap 2: kies de volger die je wilt verwijderen
Ga naar je profiel en tik op je volgers (scherm 1). In de lijst van je volgers (in dit geval is er nog maar 1 volger) selecteer je de persoon die je wilt blokkeren/verwijderen zodat hij geen foto’s meer van je kan zien (scherm 2). Eenmaal op de volger zijn profiel terechtgekomen, tik je op het blauwe pijltje rechtsboven (scherm 3).
instagram-volgers-verwijderen-1

Stap 3: volger verwijderen / blokkeren
Je krijgt nu een keuzemenu te zien: je kan de gebruiken blokkeren (= verwijderen als volger), je kan hem/rapporteren als ongepast of je kan het profiel-url kopiëren. Wij gaan uiteraard voor het eerste (scherm 1). Daaropvolgend wordt er gevraagd of je zeker bent (scherm 2). Als je zeker bent, dan is de persoon verwijderd als een van je volgers.
instagram-volgers-verwijderen-2

Wat betekent dit nu concreet? Enerzijds kan de persoon die je net verwijderd hebt geen foto’s meer zien van jou en anderzijds kan hij je account niet meer opzoeken. Deze persoon wordt hiervan niet op de hoogte gebracht.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

2 gedachten over “Hoe volgers verwijderen op instagram?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *