fbpx

Hoe werkt Instagram op je computer

Wie denkt dat Instagram enkel een applicatie is voor smartphones, is verkeerd. Je kan immers ook Instagram gebruiken op je computer (pc of laptop). Ik moet er meteen bij vermelden dat je op je computer niet alles kan doen zoals je dat wel kan op je smartphone. Dus je hebt niet dezelfde functionaliteiten. Zo kan je bijvoorbeeld geen foto’s maken en delen met je vrienden. Je kan wel foto’s liken en voorzien van commentaar. We tonen hoe Instagram werkt op je computer en hoe je je account kan bekijken. Er zijn twee mogelijkheden:

Optie 1: ga naar instagram.com en log in met je gegevens
instagram-pc-1a

Vul je gegevens in en klik verder op “Aanmelden”
instagram-pc-1b

Je komt nu terecht op het nieuwsoverzicht. Hier krijg je alle foto’s te zien van jezelf en van de personen die je volgt. Gelijkaardig aan wat je te zien krijgt op je smartphone. Je kan nu foto’s gaan liken en van commentaar voorzien. Als je graag je eigen profiel wilt bekijken dan moet je rechtsboven klikken op je naam.
instagram-pc-2c

Optie 2: ga naar instagram.com/jouwgebruikersnaam. In ons geval is dit instagram.com/hoedoenbe. Je komt meteen op je profielpagina terecht, ook al ben je nog niet aangemeld. Dit is ook de pagina die anderen kunnen bekijken als je profiel op “Openbaar” staat ingesteld.
instagram-pc-2a

instagram-pc-2b

Als je bent aangemeld, dan kom je terug op je profielpagina maar ben je ingelogd. Je kan naar het nieuwsoverzicht gaan door op het “huisje” te klikken. Je krijgt dan de foto’s te zien van de personen die je volgt.
instagram-pc-1c

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

21 gedachten over “Hoe werkt Instagram op je computer”

  1. Nick Van Ranst

   Hallo, een DM sturen op je laptop of pc gaat jammer genoeg niet. Dat is enkel mogelijk met de app op je smartphone.

 1. ik vinad het wel iritant dat ik niet kan dmen of een verhaal kan toevoegen mijn telefoon is namelijk kapot en als het namelijk wel kan had ik dat even kunnen aangeven
  jammer dat dit niet kan

 2. Egbert waarsing

  Eerst kon ik wel reacties van iemand zien en beantwoorden maar sinds gisteren niet meer. Als ik iemand wil volgen komt de melding in beeld: actie geblokkeerd. Op de smart Phone gaat het wel goed maar op de laptop niet. Wat is er loos? instellingen verkeerd?

  1. Nick Van Ranst

   Via je computer kan je niet alle functies gebruiken van Instagram. Om te bellen zal je dus de app moeten gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *