fbpx

Hoe werkt online blackjack?

Blackjack is een tafelspel waarin spelers het opnemen tegen de dealer om het hoogste aantal kaarten te tellen, tot 21. Je kunt bij online blackjack met één of meerdere handen en met of zonder andere spelers tegen de dealer spelen. De game gebruikt meerdere kaartspellen – van twee tot acht – om de tijd die aan het schudden wordt besteed te beperken. Een gele kaart onderaan de stapel geeft aan dat de kaarten bijna op zijn en geschud moeten worden. Kies de waarde van je inzet, die kan verschillen als je meer dan één hand speelt. Je kunt mogelijk nog steeds meerdere handen spelen, zelfs als er andere spelers in het spel zijn.

Zowel de speler(s) als de dealer krijgen één open kaart. Het proces herhaalt zich, maar de tweede kaart die aan de dealer wordt gegeven, ook wel de gesloten kaart genoemd, is gesloten. Spelers hebben de mogelijkheid om te slaan, wat betekent dat ze een of meer kaarten moeten toevoegen. Ze kunnen ook staan, wat betekent dat ze extra kaarten moeten weigeren.

Spelers slaan of passen op basis van de totale waarde van de kaarten die ze hebben in vergelijking met de kaart die de dealer laat zien. De gesloten kaart van de dealer is niet zichtbaar – het beste wat je kunt doen is ernaar raden. Als je twee kaarten in totaal 17 zijn en de dealer heeft er 16 of minder, moet hij doorgaan met het nemen van kaarten tot hij ten minste 17 heeft bereikt. De spelers of de dealer zullen verliezen als hun totaal hoger is dan 21, wat een bust wordt genoemd.

Een gebruikelijke strategie is om op 16 of lager te hitten als de dealer een zeven of hoger laat zien, ook al zou je kunnen busten. Theoretisch zal de gesloten kaart de hand van de dealer dichter bij de 21 brengen en zou je kunnen verliezen door op een 16 te staan. Er is een tijd om meer kaarten te trekken en een tijd om op een hand te zitten.

Sommige spelers worden te agressief door kaarten te pakken zonder dat dit nodig is, wat resulteert in een bust. Als je bijvoorbeeld 16 of minder hebt en de dealer een zes laat zien, zijn de kansen sterk in je voordeel als je geen andere kaart neemt. De dealer kan winnen als de gesloten kaart een aas is, wat betekent dat de twee kaarten samen een zachte 17 zijn (een aas is één of 11 waard), of als hij een vijf of minder trekt. Dus nogmaals, je probeert het voordeel van de dealer weg te nemen.

Dus als je 10 euro inzet bij het spelen van blackjack in een online casino en je wint, ontvang je 20 euro. Als je een aas krijgt met een 10 of een kaart met een plaatje, dan win je blackjack (21) en win je automatisch. Maar er is één uitzondering. Als de dealer een aas laat zien met een 10 of een plaatje, dan push je (wat betekent dat je je geld terugkrijgt).

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *